• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformu tebrik mesajı yayımladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, Kadir Gecesi münasebetiyle bir tebrik mesajı yayımladı. Tebrik mesajında, “Bu geceyi başlangıç kılmalı,  Allah’u Teâlâ’ya ibadet etmeli, küçük -büyük işlemiş olduğumuz günahlarımızdan tevbe ve istiğfar ederek geceyi ibadet ve zikirle geçirmeliyiz.” Denildi.

Tebrik mesajında; “Rahmân ve Rahîm olan Allah`ın ismiyle.

"Biz o (Kur`ân)nu Kadir gecesinde indirdik. 

Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin?

Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

Melekler ve Ruh, o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler. 

O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir. " Kadir Sûresi’nin ayetleri hatırlatılarak, Ramazan ayının Müslümanlara elveda etmek üzere olduğu bu önemli ve hassas günlerde bir Kadir Gecesinin daha idrakinin günlerinde olduğu belirtildi.

Tebrik mesajında, Hz. Muhammed’in ümmetine ihya etmeleri için tavsiyede bulunduğu ‘Bin aydan hayırlı’ gece olarak zikredildiği bu gecenin Müslümanlar için Allah’a yaklaşmak için önemli bir vesile olduğunun altı çizildi.

Mesajın devamında, “Kuran`ı Mübin`in ifadesiyle bin aydan daha faziletli olan  bir ömre bedel kıymetli bu geceden faydalanmak, Allah`a yalvarmak, günahlarımızdan tevbe etmek, geçmişimiz üzerine tefekkür etmeliyiz. Hiçbirimizin bir sene sonraki Kadir Gecesi`ne kavuşmama korkusuyla ve bu yılın kadir gecesine ulaşma ayrıcalığı ve heyecanı içerisinde bu geceden azami şekilde faydalanma yoluna gitmeliyiz.” İfadelerine yer verildi.

Tebrik mesajında daha sonra, bu gecenin başlangıç olarak kılınması gerektiğinin altı çizilerek, bu geceyi ihya etmenin önemine binaen platform üye ve gönüllülere şu tavsiyelerde bulunundu:  

“-Allah`ın izniyle bu gecenin öneminin idraki içinde ve özellikle de itikaf için belirlenen camilerde itikafa durarak geceyi ihya edelim. Özellikle camileri doldurmak suretiyle, Allahu Teala`nın misafiri olup onun evinde rahmet ve mağfiretini bol bol dileyelim.

-İslam ümmetinin içinde bulunduğu meşakketlerin son bulması için Rabbimize dua ve niyazda bulunalım. Başta Gazze, Suriye, ırak ve Mısır`daki müslüman kardeşlerimize olmak üzere tüm müslümanlara dua edelim.

-Türkiye`de rejimin ğadrine uğrayarak zindanlara atılan mahpus kardeşlerimizin özgürlüklerine kavuşmaları için dua edelim.

-İslam davası uğruna muhaceratta olan Müslümanların selamette olmaları için Rabbimize niyazda bulunalım.”


Tebrik mesajının sonunda, “Bu vesileyle tüm İslam ümmetinin Kadir Gecesini bir kez daha tebrik ediyor ve hayırlara vesile olmasını Yüce Allah`tan dileriz.” Denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir