• DOLAR 32.563
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2437.437
  • ...
Müstehcen afiş asan işyerlerini boykot çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi yazılı basın açıklaması yaparak, kentte halkın kudsiyetini gözetmeyen ve mahremiyetini çiğneyecek bilboardlara müstehcen afişler asan işyerlerinin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada Ramazan ayının son günlerinin idrak edildiği belirtilerek, “Önümüzde bin aydan hayırlı Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı var. Ancak hemen hemen her sene olduğu gibi bu Ramazan’ı da yine buruk geçirmekteyiz. Zira bölük pörçük İslam Ümmetinin içler acısı durumu ortada. Başta Filistin – Gazze olmak üzere tüm İslam coğrafyası kan, revan ve gözyaşı içerisinde. Yüce Mevlamız cümle alemi İslam’ın yar ve yardımcısı olsun.” denildi.

“Bazı esnaf astırdıkları müstehcen afişlerle halka hakaret etmektedir”
Bazı tüccarın Ramazan’ın manevi güzelliklerini çiğneyerek astıkları afişlerle halka hakaret ettiği vurgulanan açıklamada, “Şanı Yüce Allah’a Hamdolsun bunaltıcı, kavurucu sıcaklara rağmen Peygamber Sevdalısı Batmanımız, Ramazanın hakkını vermekte, camileri hınca hınç doldurmakta, hayır ve hasenatlarıyla, Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle, zikirleriyle Rablerini memnun etme gayretiyle tatlı bir koşuşturma içerisindedirler. Ancak tüm bu güzelliklerin yanında maalesef bazı kendini bilmez ahlaksız tüccarlar özellikle de Filistin – Gazze katliamının bu kadar acı verdiği böylesi bir dönemde Ramazan ayının tüm kudsiyetini ve mahremiyetini çiğnemekte ve Bilboardlara, Clp’lere astıkları reklam afişleriyle maalesef Peygamber aşığı Batmanımızla adeta alay ve hakaret etmektedirler.” ifadelerine yer verildi.

“İnsanları günaha ve ahlaksızlığa sevk eden işyerlerini kınıyoruz”
Bu müstehcen afişlerin ve tanıtımların sadece Ramazan ayında değil hiçbir zaman verilmesinin doğru olmadığı belirtilen açıklamada “Aile ve namus mevhumu konusunda çok hassas olan hemşehrilerimizin bunu kabul etmemesi, tepkilerini ortaya koymaları, bu türden işyerlerini boykot etmeleri, Ramazan’ın hürmetini kıran ve aleni bir şekilde yediren-içiren iş yerlerinden alış-veriş yapmamaları kendilerinden beklenen en doğru ve erdemli davranıştır. Bu vesileyle özellikle Ramazan ayında bilinçli olarak bu türden reklamlarla Batman’ı donatarak Peygamber Sevdalısı halkımızla adeta alay eden bu türden ahlaksız firmaları ve üç beş kuruş kazanma adına insanları günaha ve ahlaksızlığa sevk eden işyerlerini kınıyor ve boykot ediyoruz.”denildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir