• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
Ortaöğretime geçişte tercihler bayramdan sonra başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Ortaöğretime geçişlerle ilgili tercih işlemleri bayramdan sonra başlıyor. Ortaöğretim kurumlarına geçiş tercihleri, 31 Temmuz-08 Ağustos tarihleri arasında e-okul sistemi üzerinden yapılacak. Yerleştirme sonuçların ise  22 Ağustos'ta açıklanacağı bildirildi.

2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzunda verilen bilgilere göre 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler taban puan uygulaması olmadan yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecek.  Tercihler öğrenci/veli tarafından,  https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin 8’inci sınıfı tamamladığı ortaokuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek.

Tercihler, okul tercih kodlarına göre yapılacak tercihleri içeren A grubu ve okul türlerine göre yapılacak tercihleri içeren B grubu olmak üzere iki grupta alınacak. A grubu için öğrencilerden tüm okul türlerini içerebilen 15 adet tercih alınacak.  Öğrencilerin A grubu tercihleri, tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, B grubu tercihleri ise sadece okul türlerine göre yapılacak.

2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e­Kılavuzu Okul türlerine göre oluşturulacak B grubu tercih listesinde, en az 4 okul türü zorunlu olarak seçilecek. Yerleştirme sonuçları ve kesin kayıt işlemleri ise 22 Ağustos’ta yapılacak. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir