• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Orman yangınlarına karşı multikopter
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA – Orman yangınlarına karşı uzaktan kumandalı ve kameralı multikopter kullanılacak. Orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarına destek için hibe edilen multikopterin gerçekleştirilen deneme uçuşuna, Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Çetin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Şube Müdürü Hakan Doğan, Adana İşletme Müdürü V. Muhammet Aslanhan ve İşletme Müdür Yardımcısı Kadir Elmas katıldı.

Özellikle ulaşılması zor noktalarda çıkan yangınların tespitinde kolaylık sağlayacak olan multikopterin nasıl kullanılacağı konusunda  firma yetkilileri bölge müdürlüğü ekiplerine cihaz ile ilgili teknik  bilgi verdikten sonra deneme uçuşuna geçildi.

Deneme uçuşunun ardından konuşan Bölge Müdürü Acer, ”Orman yangınları ile mücadelede gelişen teknolojiden en yüksek düzeyde faydalanmaya çalışıyoruz, kör noktalarda çıkan, kulelerimizin bile net göremediği yangınlara multikopter sayesinde daha hızlı ve etkin müdahale edebileceğiz, yangın amirleri müdahale tekniği kararını  daha sağlıklı verebilecek, yangınlar daha kısa sürede söndürülecek, yangın riskinin çok yüksek olduğu bu Temmuz-Ağustos aylarında hibe edilen multikopter bu nedenle çok önemli ve anlamlı ” dedi.

Orman yangınları ile mücadelede yeni kullanılmaya başlayacak olan multikopter, 600-700 metre menzilli uzaktan kumanda ile yönetilebiliyor. Havada 15-20 dakika kalabilen multikopter, HD kalitesinde video ile fotoğraf çekebiliyor. 150 metre yüksekliğe kadar Wİ-Fİ bağlantısıyla görüntü ve fotoğrafları anında izleme imkanı sağlayan multikopter, gece görüntüsü alma özelliğine sahip cihazın yangının son durumu ile ilgili hızlı ve kısa sürede fotoğraf ve görüntü vermesi sayesinde seyri hakkında yangın amirlerine net bilgi veriyor. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir