• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Han Yunus`ta Katliam Korkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist israil ordusu Gazze`nin güneyinde yer alan Han Yunus`taki Huza, Beni Süheyla, Amaru, Karara ve Abasan bölgelerini gece boyu yoğun hava bombardımanı ve top atışına maruz bıraktı.

Al Jazeera`nin Gazze muhabiri Vail Dahduh, Huza bölgesinde çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisi aldıklarını, ancak sivillerin açık biçimde hedef alınmasından dolayı kimsenin bölgeye giremediğini söyledi. Dahduh, siyonist israil ordusuna bağlı insansız hava araçlarının da bölgeyi havadan bombaladığını aktardı.

Dahduh, Han Yunus`ta gerçekleşen bombardımanda Filistin Kurtuluş Cephesi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ebu Zarife`nin de hayatını kaybettiğini belirtti.

Han Yunus`un farklı bölgelerinde sadece çarşamba günü gerçekleşen saldırılarda yedi Filistinli öldü, 30 kişi yaralandı.
Gece saatlerinde açıklama yapan Filistin İçişleri Bakanlığı, siyonist srail ordu birliklerinin Han Yunus`un Huza bölgesinde rastgele top atışı gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Bakanlık, siyonist israil topçularının Huza`da ağır bombardıman yaptığını belirterek, “Huza`da Şecaiyye`de uygulanan senaryo tekrarlanıyor. Bu gece Huza katliamına şahit olabiliriz” açıklaması yaptı.

Hamas da gece saatlerinde siyonist israil ordusunun Han Yunus`un Huza ve Abasan bölgelerinde katliam yaptığını açıklamıştı.

Yine hastane hedef alındı

Siyonist israil ordusu, Han Yunus`un doğusunda Abasan bölgesini de yoğun bombardıman altında tutuyor. Bölgedeki Cezayir Hastanesi bombalanan yerler arasında. Hastane saldırının ardından boşaltıldı.

Bölgedeki yaralılara ulaşmak isteyen bir ambulans da siyonist israil ordusu tarafından vuruldu. Gazze`deki uluslararası insan hakları kuruluşları ambulansların Huza`ya ulaşabilmesi için çağrı yapıyor.

Ayrıca orduya bağlı özel kuvvetler ile İzzettin Kassam Tugayları arasında Han Yunus’un doğusundaki Amaru semtinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İsrail savaş uçakları semti sürekli havadan bombalıyor.

Siyonist israil uçakları, Gazze`nin Mağazi bölgesindeki İstikamet Camisi`ni ve Beyt Lahiye`de El Baraka Camisi`ni bombaladı. Beyt Lahiye ve Beyt Hanun ağır hava ve topçu bombardımanı altında.

Siyonist israil`in 8 Temmuz`dan bu yana Gazze`ye yönelik saldırılarında 648 Filistinli öldü, 4 binden fazla kişi yaralandı.

el cezire türk

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir