• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
`Bonzai belası gençliği silip süpürmekte`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi ve Eyyübiye Belediyesi işbirliği ile düzenlenen iftar programında Şanlıurfa Yeşilay Cemiyeti Başkanı Muharrem Çelik Bonzai uyuşturucu maddesini anlatan kısa bir konuşma yaptı.

Bonzai’nin gençliği adeta silip süpürmekte olduğunu  ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak sivil toplum örgütleri ile kurumlarla işbirliğine girip bu sorunu ortadan kaldırmaya çalıştıklarını belirten Çelik, “Bonzai denen sentetik madde bir kullanımda gençliği bitirebilen, öldürme gücü yüksek olan ve birçok problemlere sebep olan bir madde. Daha iki hafta önce Eyyübiye ilçesinde 17 yaşında Müslüm Atlı gencimizi Bonzai’den kaybetmiştik. Bu madde konusunda bilgilenmek çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız” dedi.

Çelik, “Bonzai denen uyuşturucu madde Avrupa’dan Çin’den Kuzey Kıbrıs’tan Türkiye’ye getiriliyor. Bonzai özellikle internet üzerinden pazarlanması yapılıyor. Ucuz olduğu için çok çabuk alınabiliyor. Şizofren, akıl yitirme, beyin, kalp ve ciğer hastalıklarına sebep olmaktadır” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise, “Tıbbi tedaviye cevap verme oranı yüzde 2’ler seviyesindedir. Üzerimize düşen bu maddeye erişimi engellemektir. Vali ile yaptığımız görüşmede şehrin belli yerlerinde bu madde teminin yapıldığı noktalarda mobese kameraları yerleştirilecektir. Asıl konu ailelerin çocuklarını çok güzel bir şekilde yetiştirmesidir.” dedi. (Mehmet Demir/Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir