• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
Mardin`de 897 dersliğin inşaatı devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntuoğlu, kentte görev yapan gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Kuntuoğlu, iftarın ardından Mardin eğitimiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

17 İmam Hatip Lisesi’nde 7 bin 4 26 öğrencinin eğitim gördüğünü dile getiren Kuntoğlu, öğretmen sayısını ise 390 olarak açıkladı. 2013-2014 eğitim öğretim yılında 468 dersliğin açıldığını belirten Kuntoğlu, 897 dersliğin inşaatı ise devam ettiğini söyledi.

‘Bu Benim Eserim’ proje

“Bu Benin Eserim” projesi kapsamında il genelinde Matematik ve Fen dalında toplam 126 proje başvurusunun yapıldığını açıklayan Kuntoğlu, “Bu projeler kendi aralarında yarıştıktan sonra 9 proje ile Malatya bölge sergisine katılmıştır. Bölge yarışması sonucunda Ankara’da yapılacak olan final sergisine Fen alanında 1 projemiz katılmaya hak kazanmıştır.” dedi.

Mardin merkez ve 4 ilçesinde 3 bin 894 Suriyeli öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü ifade eden Kuntoğlu,  eğitim-öğretimin 201 Suriyeli öğretmen tarafından verildiğini söyledi.

Zümre Koçluğu Projesi Çalıştayı

Kuntoğlu, “Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonluğunda Zümre Koçu Projesi kapsamında 10 ilçeden 34 branştan yaklaşık 310 öğretmenle çalıştay yapıldı.     İl ve İlçe Zümre Koçları belirlendikten sonra başarıyı arttırmaya yönelik faaliyetleri görüşmek ve zümre içi-zümreler arası iletişimi arttırmak üzere farklı zamanlarda 3 toplantı düzenlendi.” diye konuştu.

TEOG

2013-2014 öğretim yılı TEOG sınavı sonuçlarının il genelindeki 10 ilçenin analizi yapıldığını belirten Kuntoğlu, başarılı okul, öğretmenler ve öğrencilerin ödüllendirildiğini söyledi.

Mesleki ve Teknik Eğitim

Her ay bir ilçemizde Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması ile ilgili mesleki eğitim veren kurumlarla toplantı yapılmaktadır. İlimizde sanayi, ticaret ve turizmin gelişmesine bağlı olarak 11 Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesinde yeni 25 alan ve dalın açılması için Bakanlığımıza yazı yazılmıştır. Hayat boyu öğrenme kapsamında Halk Eğitim Merkezlerinde 2013 yılında açılan 1232 kurstan toplan 14.977 vatandaşımız eğitim görerek sertifika almıştır. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir