• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
PKK`nın Bursa`dan Çocuk Kaçırdığı İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde ikamet eden Semiha ve Ziya Yavuz çiftinin çocuklarından Yunus Yavuz’un (14) bir haftayı aşkındır kaybolduğu bildirildi. Acılı aile ise çocuklarının HDP’ye yakınlığı ile bilinen bir dernek aracılığıyla PKK tarafından dağa kaçırıldığını düşünüyor.

Görgü tanıklarına göre Yunus Yavuz, yaklaşık bir hafta önce en son HDP’ye yakınlığı ile bilinen bir dernekte görüldü. Sonrasında ise bir daha eve dönmedi. Çocuğunun eve gelmemesi üzerine panik yaşayan aile, çocuklarına ulaşmak için çalmadık kapı bırakmadı. Baba Ziya Yavuz ise çocuğunun arkadaşları tarafından götürüldüğü dernek aracılığıyla PKK’lılarca dağa kaçırıldığını öne sürdü.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan acılı aile tek isteklerinin çocuklarına bir an önce kavuşmak olduğunu ifade etti. Çocuğunun söz konusu grup ile hiçbir bağının olmadığını bildiren baba Ziya Yavuz, çocuğunun yaşça küçük olduğunu ve muhtemelen kandırılarak kaçırıldığına işaret etti. 

Yavuz, “Çocuğumun yaşı daha çok küçüktür. Bundan dolayı kendi iradesi ile gitmiş olamaz. Bu yaştaki bir çocuğun iradesinden bahsetmek yanlış olur. Çocukların kaçırılması ile ilgili bu organizeyi yapan her kim ise bunlar suç işliyor. Çocukları kandırarak götürüyorlar.” dedi. 

Çocuğunun en son kendisi ile aynı yaşta olan bir kız çocuğu ile birlikte HDP’ye yakınlığı ile bilinen bir dernekte görüldüğünü kaydeden Yavuz, kız çocukların öne sürülmesiyle erkek çocukların kaçırıldığını söyledi. 

“Yalnız başına yatmaktan korkan çocuğun dağda ne işi olur?”
“Benim bu çevrede araştırdığım kadarıyla oğlum dışında bir tane kız çocuğunun da kaçırıldığını öğrendim. Özellikle şunu söylememeliyim ki, çocukları kaçırmanın hiçbir gerekçesi olamaz. ‘Çocuklar kendi iradeleri ile gitmiş’ diye bir şey söz konusu olamaz. Gitsinler büyükleri götürsünler. Neden çocuklarımızla uğraşıyorlar? Bu tür çocuklar daha yemek için küser. Öbür odada tek başına yatmaya korkan bir çocuğu hangi kafayla dağa götürüyorlar? Ben tek bir isteğim var, o da çocuğuma bir an önce kavuşmak. Oğlum gelmediği takdirde ben bunlarla sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim.” 

Oğluna seslenen baba Ziya Yavuz, “Çocuğum nerdeyse gelsin! Ben onu yerde bulmadım. Oğlumu çok zor şartlarda büyüttüm ve bu yaşa getirdim. Onu yokluk içerisinde büyüttüm. Ben oğlumu istiyorum!” diye konuştu.

“Kaçırılma olayları Çözüm süreci içerisinde oluyor”
Yetkililere de seslenen Yavuz, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamına “Çözüm süreci denen şey bu muydu?” diye sordu. Yavuz, çocuklarının barış diye adlandırılan bu süreçte dağa kaçırıldığını bildirerek, hükümetten bu sürecin hakkını vermesini ve dağa kaçırılan çocuklarının geri getirilmesini istedi.

“Ben oğlumu birilerine kurban gitsin diye büyütmedim”
Yunus Yavuz’un ortalıktan kaybolduğu günden beridir aile olarak yıkıldıklarını kaydeden Yavuz, “Biz oğlumuzu başkalarına kurban gitsin diye büyütmedik. Çocuklarımızın kanları üzerinden kendi güvenliklerini sağlamaya çalışıyorlar. Çocukların akılları almıyor bunları ve en son da evlerine cenaze gönderecekler! Oğlum eve gelsin hiç kimse ona bir zararda bulunamayacaktır” şeklinde konuştu. 

“Bu geri dönüşü olmayan bir evden çıkış mı?”
Anne Semiha Yavuz da, yaşananları gözyaşları içerisinde anlatarak, çocuğunu kaçıranları ‘zalim! Diye niteledi. Acılı Anne Yavuz, çocuğunun kendi kendine dağa gidebileceği ihtimalinin olmadığını belirterek, saat 12.00’de evden çıktığını ve en son da saat 18.00’de bir dernekte kız çocukla görüldüğünü dile getirdi. 

Oğlunun kaybolduğu günden beridir perişan bir halde olduğunu ifade eden Yavuz, tek isteğinin oğluna kavuşmak olduğunun altını çizdi. 

“Birileri bu zalimliği neden bize reva görüyor?”
Hükümet yetkililerinin kaçırılan çocuklarla ilgili bir an önce çalışma başlatması gerektiğini kaydeden Yavuz,  “Birileri bu zalimliği neden bize reva görüyor?” diye sordu.

Kaçırıldığı iddia edilen Yunus Yavuz’un dedesi de kendilerine bunu reva görenleri Allah’a şikâyette bulunduklarını söyledi. Yavuz, aile olarak hiçbir zaman PKK örgütüne sempati duymadıklarını vurgulayarak, torununun kendi rızası ile kaçmış olabileceği iddialarını da yalanladı. 

Öte yandan kaçırılma olayı ile ilgi Yavuz ailesinin savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Savcılıktan ise henüz bir gelişme yaşanmış değil.   (Veysi Siyah / Zeki Aras - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir