• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Bursa'daki termik santralle ilgili tartışmalar sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa’nın en büyük organize sanayi bölgeleri arasında yer alan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) kurulması planlanan termik santralle ilgili kamuoyunda tartışmalar sürüyor.

“DOSAB Termik Santrali çevreye duyarlı”
Termik santral ile ilgili tartışmalar Büyükşehir Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odasının meclis toplantılarında da devam etti. Belediye meclis toplantısında konuyla ilgili konuşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, söz konusu santralin Avrupa normlarından daha üst seviye olacak şekilde planlandığını savundu. Şu anda DOSAB’da 360 parselde 440 fabrikanın yer aldığını ve mevcut fabrika bacalarından en az 100’ünün her gün 24 saat boyunca havaya gaz salınımında bulunduğunu kaydeden Altepe, kurulacak termik santralle bu zararın tazmin edileceğini ifade etti.

Bacasız bir yere baca sanayisinin kurulmadığını ifade eden Altepe, 100’ü zehirli gaz salınımında bulunan 440 fabrikanın olduğu bir bölgeye santralin yapıldığını kaydetti. Altepe, “100 zararlı bacanın susması için bu baca yapılıyor. Her şey Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde ve denetiminde gerçekleşiyor. Olay bundan ibaret” diye konuştu.

“Türkiye sahip olduğu kaynakları en iyi şekilde kullanmalı”
DOSAB tarafından yapılması planlanan termik santralin Bursa ve Türkiye için önemli bir proje olduğunu söyleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Burkay ise tesisin önemine dikkat çekti.


“Bu proje Türkiye’nin geleceğidir” diyen Burkay, “Almanya ürettiği enerjinin yüzde 46’sını kömürden üretiyor. Türkiye olarak teknolojiyi kullanmamız lazım. Günümüz teknolojisi ile ülkemizin sahip olduğu kaynakları en üst seviyede kullanmamız lazım” ifadesini kullandı.


Kömürle çalışacak olan Buhar ve Elektrik Üretim Santrali’nin çevreye yönelik olası risklerine ilişkin konuyu TBMM gündemine taşıyan Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sunmuştu. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir