• DOLAR 32.593
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.21
  • ...
Şanlıurfa`da KDSS`de dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her sene düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. (KDSS) Şanlıurfa İl genelinde dereceye giren 20 kişiye de hediyeleri verildi. 

Sınavda dereceye girenlere hediyelerini Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa temsilcisi Sinan Ünal verdi. Sınavda birinci kategoride dereceye girenlerden 1. kişiye tam altın, 2. kişiye yarım altın 3. kişiye de çeyrek altın verilirken, 2 kategoride dereceye giren 1. kişiye bilgisayar, 2. Kişiye altın yüzük, 3. Kişiye ise tablet bilgisayar hediye edildi.

Şanlıurfa genelinde birinci olan Ramazan Aslan, “ Bu sınav herkese faydalı oldu.  Kitabı üç defa okudum çok faydalı oldu. Peygamber Efendimiz (s.a) hayatını anlatıyordu. Onun gibi nasıl yaşanacağını anlatıyordu. Sahabe Peygamberi nasıl sevmiş ve Peygamber sahabeleri nasıl sevmiş onu anladım.  Bu sınav her sene olsa iyi olur, çünkü Peygamber Efendimizi anlamak çok faydalı bir şeydir” dedi.

KDSS’de Şanlıurfa genelinde 2. kategoride 7. olan İsa Şahin yaptığı konuşmada, böyle bir yarışmanın yapıldığından memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Tabi amaç yarışmaya girmek Peygamber Efendimiz için bir şeyler yapmak hayır işinde yarışmaktır.  Peygamber Efendimizin hadisinde olduğu gibi ‘Hayır işlerinde yarışın’ biz de onda yarıştık. Ödül bir güzelliktir, armağandır. Bu yarışmayı düzenleyenlerden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Önemli olan sınava girerek Peygamber Efendimizi tanımak, onun yolundan gitmek olduğunu ifade eden Mahmut Taner ise,  bu tür sınavların bize Peygamber Efendimizin hayatını okuyup hayatımıza geçirdiğimiz için devam etmesini istediklerini söyledi.

Muhammed Emin Hicri’de yapılan sınav sayesinde Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğini, sınavın her yıl devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Şanlıurfa genelinde yapılan KDSS sınavında dereceye giren bayanlara da ödülleri takdim edildi.  (Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir