• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Öğretim üyelerinden İsrail mallarına boykot çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına bir tepki de Bingöl Üniversitesinden geldi. Bingöl Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından yapılan yazılı açıklama ile İsrail ürünleri için boykot çağrısı yapıldı.

Bingöl Üniversitesi öğretim üyeleri yaptıkları ortak basın açıklamasında,  “İsrail yönetimi Filistin'de tarihte ender görülen vahşi bir katliam yaparken, bazı sivil Yahudiler de gözlem alanlarından bu vahşeti alkışlıyorlar. Bu mübarek ayda, Gazze'de, mazlum Filistinli çocuklar, yaşlılar, hastalar ve kadınlar keder, acı ve gözyaşları ile çaresizlik içinde akıbetlerini bekliyorlar. Zalime ve zulme destek veren veya göz yuman herkes bu vahşetin paydaşı durumuna düşmektedir.” denildi.

“Her Filistinli çocuğun kanının akıtılmasına destek veriliyor”
Müslümanların da bu vahşi katliamlara maddi destekler verdiğini belirten öğretim üyeleri, “İsrail ordusunun attığı her bomba ve füze; sıktığı her kurşun bizim de verdiğimiz paralarla temin edilmektedir. Yani parçalanan her Filistinli çocuğun kanının akıtılmasına destek veriyoruz.” ifadelerini kullandılar.


“İsrail ürünlerini boykot edelim”
Açıklamada,  “Nasıl mı? COCA COLA'nın sahibi her ayın karından İsrail donanmasına belirli bir payın aktarıldığını söylemişti. Karının bir kısmı İsrail ordusuna aktarılan bu ürünlerin satışı sonrası elde edilen gelirler Müslüman kardeşlerimizin üzerine bomba ve mermi olarak yağmaktadır. Müslüman çocuklarının parçalanmasına katkı sunmak istemiyorsanız: “ İsrail ürünlerini boykot edelim. İsrail mallarına teveccüh göstermeyelim. Hz. İbrahim'in atıldığı ateşi söndürmek için bir damla suyu taşımaya çalışan Karınca misali, safımızı belli ederek zalimin zulmüne destek değil, mazlum Müslüman kardeşimizin yanında olduğumuzu gösterelim. Bingöl Üniversitesi öğretim üyeleri olarak Müslüman katliamı yapan İsrail Ordusuna destek veren Yahudi Şirketlerinin ürünlerini boykot ediyoruz ve tüm Bingöllüleri bu boykota katılmaya davet ediyoruz.” ifadelerine yer verildi. (Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir