• DOLAR 32.513
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2422.723
  • ...
Belediyelerden "İsrail mallarına boykot" halkası genişliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-  Siyonist İsrail’in Filistin’e ve Gazze’ye yaptığı saldırılarından dolayı İsrail’i protesto eden belediyelere yenileri katıldı. Birçok sivil toplum kuruluşu da İsrail devletinin yapmış olduğu saldırılara tepki göstermek amacıyla çeşitli eylemler yapıyor. Gaziantep Merkez ilçe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İsrail’e tepkisini İsrail mallarını boykot ederek gösterdi.

İsrail’in bir devlet terörü sergilediğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, “Şu anda devlet eliyle bir terör yaşanıyor. Filistin’de, Gazze’de masum insanlar, kadınlar, çocuklar ayrım gözetilmeksizin, suçlu suçsuz olduğuna bakılmaksızın tam bir katliam var. Maalesef bütün dünya buna seyirci kalıyor. Vatandaşlarımızın büyük tepkileri İsrail’e var. Vicdanı olan, merhamet duygusu taşıyan bütün insanlar buna tepki gösteriyorlar. Dolayısıyla şu anda baktığınız zaman İsrail bunu nasıl yapıyor. Satmış olduğu mallarla yapıyor. Bu ürünler bomba olarak masum halkın üzerine yağıyor. Bir Müslüman olarak buna seyirci kalmamız mümkün değil. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak sosyal marketimize ve sosyal tesislerimize İsrail mallarının girmesini yasakladık. Bunları ne kullanacağız ne de kullandıracağız. İsrail’in şirketlerinin satmış olduğu ürünler oraya bomba olarak gitmesin buna da bizim katkımız olmasın diye böyle bir karar aldık” dedi.

Vatandaşların da İsrail’in yapmış olduğu zulme tepki göstermelerini ve İsrail ürünlerini boykot etmesi gerektiği çağrısında bulunan Tahmazoğlu, “Ben vatandaşlarımızın da boykot etmesini istiyoruz. Çünkü şu anda dünyadaki her şey ekonomi üzerine dönüyor. Biz bunları zengin etmediğimiz takdirde bu paralar masum insanlara kadınlara, çocuklara kurşun olarak dönmeyecek. Burada bizde dolaylı olarak katkı sağlamış oluyoruz. İsrail hükümeti ile devletimizin dış ilişkileri en alt düzeye düşürülmüş durumda. Ekonomik olarak da bunun en alt seviyeye indirilmesi gerekiyor ki İsrail buradan kazandığı paralarla masum halkı bombalamasın” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir