• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Sahabe Der`den iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde bulunan Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAHABE DER), dernek üye ve gönüllüleri ile fakir ailelere iftar yemeği verdi.

Fakir halk ile bütünleşmek ve Allah Resulü’nün iftar yemeği verme tavsiyesine uyarak bir sünneti yerine getirme gayretiyle iftar yemeğinde üye ve gönüllüleri ile çevrelerinde ki muhtaç aileleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Sahabe Der yetkililerinden Şerif Kaçan, duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansına açıkladı.

Kaçan,  “fakir aileler, dernek üye ve gönüllüler ile bir araya geldiğimiz bu iftar yemeğinde kalplerimizin bütünleşmesi, halkımız ile bütünleşmek ve Ramazan ayının bereketinden istifade etmek için iftar yemeği verdik. Bu tür etkinliklerle fakir fukara ile zengin arasında oluşturulacak köprüler daha da sağlamlaşır. Verdiğimiz yemekte Elhamdülillah halk bizi yalnız bırakmadı ve katılım bayağı yoğun oldu.” dedi.

Kaçan son olarak, zengin ve varlıklı olan vatandaşların fakir ailelere destek olmaları hususunda çağrıda bulunarak, bu önemli hususta ellerinden geleni esirgememelerini istedi.  (Yakup Moğulgani - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir