• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Beddiüzzaman Mevlidine Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin 1960 yılında Urfa`da vefat etmesinden sonra kesintisiz olarak her yıl Urfa’da düzenlenen Bediüzzaman Mevlidi programı bu yıl da binlerce kişinin katılımıyla Mevlidi Halil (Dergah) Camisinde gerçekleşti.

Beddiüzzaman’ın vefatının 53.yılı münasebetiyle teravih namazından sonra düzenlenen programda başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün peygamberler, sahabeler, evliyalar olmak üzere ruhlarına mevlidi şerif ve hatim okundu.

Grup Hafızlar’ın okuduğu mevlid programı teravih namazından sonra başladı. Risale-i Nur talebeleri tarafından organize edilen mevlide Bediüzzaman Hazretlerinin hayattaki talebeleri ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sevenleri katıldı.

Şanlıurfa dışından da birçok kişinin katıldığı mevlit programında 10 bin kişiye tatlı ikram edildi. Cami içerisinde yer bulamayan yüzlerce kişinin cami avlusunda namaz kıldığı görüldü.

Ramazan ayında bir mübarek bir insanı anmak için toplandıklarını belirten İl Müftüsü İhsan Açık, “Allah’a hamdolsun ki böyle hayırlı bir gecede Allah’ın evindeyiz ve Allah’ın bize gönderdiği örnek bir alimi anmak için buraya toplanmışız. Allah kıyamete kadar alimleri unutmamayı, alimlerin yolundan gitmeyi bizlere nasip etsin. Ey hocalarım bizler sizleri unutmadık, unutmayacağız ve inşallah unutturmayacağız.” dedi. (Mehmet Demir- Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir