• DOLAR 32.529
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2484.264
  • ...
Hamas, Siyonist israil F16`sını Vurdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas`ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada direnişçiler tarafından atılan bir karadan havaya füzeyle dün (22 Temmuz Salı) akşam saatlerinde Gazze`nin orta kesiminde yer alan Deyru`l-Belah bölgesinin semasında bir işgal uçağı vuruldu. Filistinlilerin üzerine bomba yağdırmaya hazırlanan uçağın füzeyle isabet aldığı ve ateş aldığının görüldüğü ancak yakındaki bir askerî üsse zorunlu iniş yapmayı başardığı ifade edildi.

İzzettin Kassam Tugayları tarafından yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi`ne de ulaşan açıklamada ifade edildiğine göre Deyru`l-Belah`ta dün akşam saatlerinde 19.40 sıralarında işgal güçlerine ait bir F16 tipi savaş uçağı Filistin halkının üzerine bomba yağdırmaya hazırlandığı sırada karadan havaya füzeyle vuruldu. Füzenin uçağa isabet ettiği ve ateş aldığı görüldü. Ancak Deyru`l-Belah`ın doğusundaki bir askerî üsse zorunlu iniş yapmayı başardı.

Siyonist işgal güçlerinin henüz bu olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadıkları ifade edildi. Ancak bundan önce birçok önemli olayda Filistin direnişinin duyurduğu bazı başarılı eylemleri işgal güçlerinin saatler hatta günler sonra itiraf etmek zorunda kalması dikkat çekiciydi. Bunlardan biri işgalcilere ağır kayıplar verdiren Sofa eylemiydi. Bir askerinin esir alındığını itiraf etmesi de aradan iki gün geçtikten sonra oldu. et-Tuffah`ta askerlerinin pusuya düşürüldüğünü ve birkaç askerinin öldürüldüğünü de aradan epey bir zaman geçtikten sonra itiraf etmişti.

İşgal güçleri şu ana kadar otuz asker ve subaylarının öldürüldüğünü itiraf ettiler. Ancak gerçek rakamın bunun hayli üstünde olduğu tahmin ediliyor.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir