• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Köylüler dehşetli patlamayı deprem sandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Patlamanın olduğu yerden yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunan Ergin Köyü'ndeki evlerin ve ahırların ağır hasar görmesine neden LPG yüklü tankerin dehşetli patlamasını köylüler birebir yaşadı.

Dün gece tankerin patlamasıyla birlikte köylüler, deprem olduğunu sanarak evlerinden dışarıya kaçtılar. Köyde bulunan kerpiç, taş ve briketten yapılan evlerin ve ahırların duvarları yıkılıp, camları kırıldı. Patlamanın ardından AFAD ve jandarma ekipleri hasar tespit çalışmasında bulundu.

“Deprem olduğunu sandık”

Evinde ve yakınında bulunan hayvan barınağının büyük hasar gördüğünü belirten Fikri Özen, “Evde uyuyordum. Çok büyük bir patlama sesiyle uyandım. Bi baktım kapılar, topraklar ve pencereler üzerimize geldi. Deprem olduğunu sandım.  Çocuklarımı aldım dışarı fırladım.  Bi baktım aşağı yanıyor. Yukarı taraf yanıyor. Dışarıyı çıkıp baktığımızda gökyüzünden bir alev topu yükseliyordu. Bu bir deprem değil bir patlama ama nasıl bir patlama? İnsanlar ağlıyor. İnsanların üzerinde elbise yok. Durumları çok kötüydü. Daha sonra arka arkaya patlamalar oldu. Patlamanın şiddetiyle evimin duvarları yıkıldı, samanlığımın çatısı çöktü. Hayvanlarım zarar gördü. Patlamayla birlikte evden kaçtık. Evimin demir kapısı bile basınçtan dolayı yerinden çıktı, bir hayvanım da telef oldu. Şuan ev ve hayvan barınağım yok oldu.” dedi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, tanker faciasıyla ilgili olayın duyulmasının ardından kriz masası oluşturduklarını, bölgeye 215 kişilik ekip ile 69 ambulans, 2 uçak ambulans, 1 helikopter ambulans, 2 askeri helikopter ve UMKE araçları gönderilerek, yaralıların yardımına ulaştırıldığını belirtti.

Yaralılardan Fikri Tertip'in Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybettiği, 27'sinin durumu ağır olmak üzere 69 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, "Yaralı sayısının fazla ve hayati tehlikelerinin olması nedeniyle yaralılarımızın daha iyi sağlık hizmeti alabilmeleri için yanık ünitelerinin bulunduğu Malatya, Bingöl, Elazığ, Batman, Ş.Urfa, G.Antep, Adana, Mersin, Ankara, Kocaeli, Erzurum, İstanbul ve İzmir illerine 34 yaralımızın nakilleri planlanmış olup, nakil süreçleri devam etmektedir. Tedavileri için 18 yaralımız hava ambulanslarımızla, 16 yaralımız ise kara ambulansımız ile il dışına sevk edilmiş olup, ihtiyaca göre sevk planlaması devam etmektedir." denildi.

Patlama dolayısıyla dün gece Saat 24.00’te araç trafiğine kapanan Bingöl-Diyarbakır karayolunun bugün öğle saatlerinden itibaren yeniden trafiğe açıldığı, patlamada yanan araçların enkazının ise hala kaldırılamadığı belirtildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir