• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
`Yakmak İçin israil Bayrağı Bulunur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfalılar Gazze’ye düzenlenen askeri operasyonlara tepkisini İsrail bayrağını yakarak gösteriyor. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını sürdürmesi üzerine Türkiye genelinde tepkiler büyürken, Şanlıurfa’da yakılmak için bayrak alınması İsrail bayrağı satışlarını arttırdı.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını sürdürmesi üzerine Siyasi partiler STK’lar İsrail’i kınamakla yetinirken çoğu zaman vatandaşlar tepkilerini İsrail bayrağı yakarak gösteriyor.

Şehirde İsrail bayrağı satan bir işyerinin camına asılan "Yakmak için İsrail bayrağı bulunur" şeklindeki yazı dikkat çekiyor.

Bayrak satan kırtasiye sahibi Mustafa Nacar, kimin elinden ne geliyorsa onu yapması gerektiğini söyleyerek kendisinin elinden böyle bir şey geldiğini ifade etti.

İsrail bayraklarını daha yeni satışa çıkartmalarına rağmen yoğun bir ilgi ile karşılandıklarını ifade eden Nacar, “Halkımız İsrail bayraklarını yakmak için alıyor ama yine de Filistin bayrağı daha fazla satılıyor. Halkın Filistin’e çok büyük desteği var.” dedi.

Vatandaşlardan Halil Parmaksız, “Türkiye’nin her yerinde İsrail bayraklarının yakılmasını istiyoruz. Bu dükkan İsrail bayraklarını getirmekle iyi etmiş, halkımız bu bayrakları alsın ve yaksın en azından tepkilerini koysunlar.” ifadelerini kullandı. 

(Mustafa Bikeç - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir