• DOLAR 32.499
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2491.326
  • ...
Engelliler için istihdamda engel yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İŞKUR İl Müdürlüğü, Meslek Edinme Kurslarından engelli vatandaşların da yararlana bilmeleri amacıyla özel sektör işverenleri ile yapılan işbirliği protokolleri gereği tamamı engellilerden oluşan İstihdam Garantili Meslek Edinme Kurslarını da hayata geçirdi.

İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz yaptığı açıklamada, “İnsan kaynağımızın önemli bir dezavantajlı grubu, engelli vatandaşlarımızdır. Bir istihdam kurumu olarak, bu hedef kitleyi önemsiyor ve çalışma yaşamına katılabilmeleri için gerçekçi, iş piyasasına uygun, etkin ve verimli bir biçimde iş piyasasına katılmaları için gerekli alt yapıyı sağlamaya devam ediyoruz. Batman Çalışma ve İş Kurumu olarak engelli kardeşlerimizin iş yaşamına etkin ve profesyonel entegrasyonunu sağlamak amacı ile başta mesleki eğitim kurslarımız olmak üzere bir dizi çalışma yürütmekteyiz. Mesleksizlik sorunu tüm ülkemizde olduğu gibi İlimizde de istihdamın önündeki en büyük engeldir. İl Müdürlüğü olarak gençlerimizin meslek edinmelerini sağlamak ve istihdamlarının önündeki engelleri kaldırmak amacı ile meslek edinme kurslarımıza özel bir önem göstermekteyiz. Ocak-Haziran ayları arasında çeşitli mesleklerde 951 kişilik meslek edinme kursu ve 252 kişilik işbaşı eğitim programı hayata geçirdik.” dedi.

Yapılan protokol gereği yeni açılan bir işyerinde engellilerin kurs sonunda istihdam edileceklerini söyleyen Eviz, “Meslek Edinme Kurslarımızdan engelli vatandaşlarımızın da yararlana bilmeleri amacıyla özel sektör işverenlerimiz ile yaptığımız işbirliği protokolleri gereği tamamı engellilerden oluşan istihdam garantili meslek edinme kurslarımızı da hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu amaçla İl Müdürlüğümüz ve Batman Triko arasında yapılan protokol ile 15 kişilik makineci kursu açılmıştır. Bu kursu başarı ile bitiren engelli kursiyerlerimizden en az yüzde 50’si kurs sonunda istihdam edilecektir. Bunun yanında Batman Halk Eğitim Müdürlüğü ve Beşiri Halk Eğitim Müdürlüklerimiz ile yaptığımız işbirliği kapsamında yine sadece engellilerden oluşan 60 kişilik meslek edinme kursları da başlatılmıştır. Engelli kardeşlerimiz için başlattığımız bu projeler de tüm işverenlerimizle işbirliği yapma kaynaklarımız mevcuttur.” ifadelerine yer verdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir