• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Siverek İkra-Der`den yardım seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Umut Kervanı Platformu üyesi Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek İkra-Der) Ramazan ayı boyunca 350 ihtiyaç sahibi aileye ulaşarak 50 TL değerinde gıda yardımında bulundu. Amaçlarının 400 aileye ulaşmak olduğunu belirten dernek yetkilileri yardımlara aralıksız devam edeceklerini söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan Siverek İkra Yardım Komisyonu sorumlusu Sinan Yarıcı, Ramazan ayı boyunca yardım çalışmalarına aralıksız devam ettiklerine dikkat çekerek, “Ramazan ayı boyunca şu ana kadar 350 aileye gıda yardımı dağıttık. Ramazan ayı sonuna kadar 400 aileye yardım ulaştırmayı hedefliyoruz.  Derneğimiz, zengin ile fakir arasında köprü olma gayesiyle bayram öncesinde 65 yetim çocuğu giydirdi. Buradan hayırseverlere sesleniyoruz,  daha fazla aileye ulaşabilmemiz için desteklerini bekliyoruz.” dedi.

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mühiddin Akay ise yaptığı açıklamada, 2008 yılında kurulan derneklerinin sosyal, kültürel, eğitim ve yardım alanlarında çalışmalar yürüttüğünü söyledi.  Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda yardımı çalışmasını olduğunu belirten Akay, amaçlarının bir nebze de olsa ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Yardım yapılan aileler hakkında yapılan ön çalışmalara değinen Akay, “Muhtaç aileleri tespit komisyonumuz var. Arkadaşlarımız derneğimize başvuran aileleri ziyaret ederek, ailelerin durumlarını tespit ediyor. Aileler ihtiyaç sahibi ise bu konuda görüşlerini bize bildiriyorlar. Biz de birinci, 2`inci, 3`üncü derecede ihtiyaç sahibi şeklinde değerlendirme sonunda yardımları dağıtıyoruz.” dedi.

Çalışmalarının süreklilik arz ettiğinden dolayı kamu görevi gördüklerini belirten Akay, çalışmalarına süreklilik kazandırabilmek için hayırsever vatandaşların desteklerini beklediklerini söyledi.  (Abdurahman Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir