• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Stratejik Hamleler Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD), Mardin’de “Stratejik Hamleler” toplantısı düzenledi.

USTAD tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Bölgemizde ve coğrafyamızda yaşanan hareketlenmelere bire bir ilgi duyan Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD tarafından gündemin ağırlığına göre yılda en az bir defa ‘Stratejik Hamleler’ toplantısı düzenlenmektedir.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Coğrafyamızdaki Hareketlenme ve Yeni Şekillenmeler” konusunun belirlediği ifade edildi.

Toplantıda sonuçlandırılmış iyi ve kötü senaryolar belirlendikten sonra temsili gruplarla savunma veya karşı hamlelere fırsat verilen  ‘Stratejik Hamleler’ toplantısının akademik bir sunumdan ziyade, hamle yapabilme, hamleleri savuşturabilmeye yönelik pratik düşünebilmek ve hızlı ve sonuca varan kararlar alabilmeyi hedefleyen ve bir think-tank kuruluşunun önemle üzerinde durması gereken bir toplantı şekli olduğu vurgulandı.

“Stratejik Hamleler” toplantılarına özellikle bu mahareti gösterebilecek katılımcıların özenle seçilip davet edildiği belirtilen USTAD açıklamasında, toplantıda ortaya çıkan ve tartışılan olası iyi ve kötü senaryoların başlıklar halinde daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.

USTAD hakkında

2011 yılında faaliyetlerine başlayan Mardin Merkezli düşünce kuruluşu Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD); bölgesel, ulusal ve uluslararası adımların analizini yapmaya, sosyal, siyasi ve kültürel politika ile proje ve organizasyon becerisine sahip bireylere fırsatlar sunarak kendilerini uluslararası arenada yalnız hissetmemelerini sağlamaya ve ortaya çıkan sonuçları kamuoyu ile paylaşmaya devam etmektedir. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir