• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Kadir gecesinde dua çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan yaklaşan Kadir gecesi hakkında İlke Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Özkan, bu gecede yapılan ibadetin yaklaşık 84 yıllık yapılan bir ibadete eşdeğer olduğunun altını çizerek bu gecede dünyada zulüm altında bulunan mazlum Müslüman kardeşlerimiz için dua çağrısında bulundu.

Kadir Gecesi’nin Allah'u teala tarafından Müslümanlar için bir lütuf olduğunu vurgulayan Müftü Özkan şunları söyledi: "Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu da yaklaşık 84 yıla tekabül ediyor. Peygamber Efendimiz (sav) Kadir gecesini Ramazan ayının son 10 gününde aramamızı emrediyor. Bir de son 10 günün tekli gecelerinde yani 21, 23, 25'inci geceler gibi. Ama ulemanın büyük çoğunluğu Ramazan’ın 27 gecesinde olduğuna kanaat getirmişlerdir."

Özkan, Müslümanların, bu geceyi kaza namazları kılarak, Kur’an okuyarak, zikir istiğfar çekerek ve tefekkür ederek ihya etmiş olacağını söyledi.

Özkan, son olarak, bu önemli gecede gerek Şırnak halkının gerekse dünya Müslümanlarının, dünyada yaşanan karışıklıklar ve zulüm altındaki Müslüman kardeşlerine dua etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Özkan son olarak, "Bu vesileyle Ramazan ve Kadir Gecesinin tüm İslam alemine ülkemize bölgemize ve Şırnaklı kardeşlerimize hayırlar bereketler esenlikler huzur getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir