• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
"Gazze'de insanlık suçu işleniyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Başkanı Armağan Öner, iki haftada 600’a yakın kişinin yaşamını yitirdiği Gazze’de insanlık suçu işlendiğini ve bu suça seyirci kalınmaması gerektiğini söyledi.

TÜGİAD Çukurova Şubesi Başkanı Öner, İsrail’in bir kez daha Filistin topraklarını işgal ettiğini, bunun adının devlet terörü olduğunu ifade etti.

Yaklaşık iki hafta önce başlayan saldırılarda gelinen noktayı ‘vahim’ olarak nitelendiren Öner, “Çoğu çocuk ve masum siviller olmak üzere 500’den fazla Filistinli, bombalar altında can vermiştir. Dünya devletlerinin ne yazık ki seyirci kaldığı bu saldırılarda insanlık suçu işlenmektedir. Türkiye’deki tüm vatandaşlar gibi iş dünyasının temsilcileri olarak bizler de Gazze’de yaşananlar karşısında acı çekmekte, bu felaketin sonlandırılması için daha radikal adımlar atılmasını beklemekteyiz” dedi.

Öner, Gazze’de katliama devam edilmemesi için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslar arası kuruluşların ve dünya devletlerinin daha fazla vakit kaybetmeden harekete geçmesi gerektiğini de vurguladı.

Öner, “Yaşananlara seyirci kalmak nazarı itibarımızda bu insanlık suçuna ortak olmaktır. Yalnızca Türkiye’nin ve birkaç ülkenin tepki göstermesi, yaptırımlar uygulaması yetmeyecektir. Vicdanları sızlatan bu saldırılar karşısında dünya tepkisini ortaya koymalı, gözleri önünde insanların katledilmesine seyirci kalmamalıdır. TÜGİAD Çukurova Şubesi olarak İsrail’i şiddetle kınarken, bu vahşetin sona ermesi için en sert tedbirlerin alınmasını beklediğimizi hatırlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir