• DOLAR 32.481
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2435.833
  • ...
"Kadir Gecesi'nde dualarımızın başına Gazze'yi koyalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Kadir Gecesi’nin bin aydan hayırlı olduğunu hatırlatarak bu gecede ellerin özellikle Gazze’ de terör rejimi İsrail’in zulmüne maruz kalmış Gazzeli Müslümanlar için açılmasını tavsiye etti.

Hz. Muhammed’in Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on gününde ve tekli gecelerinde aranması gerektiğini buyurduğunu aktaran, Çelik,  “Sevgili peygamberimiz Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on gününde ve tekli gecelerinde arayın buyuruyor. Ramazan’ın bu son gecelerini uyanık olarak tefekkür ederek, Kur’an okuyarak, Allah c.c şükrederek değerlendirilmesi gerekiyor. Yıllarca Müslümanlar İslam alemi kadir gecesini bu şekilde idrak etmişlerdir. Bizde ecdadımızın ve Müslümanların bu hassasiyetini devam ettirelim. Kadir Gecesi önemli bir gecedir. Bir ömre bedel bir gecedir. Yine bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Bu geceye kavuştuğumuz zaman dua yapmak sünnettir. Hz. Aişe annemiz efendimize ey Allah’ın Resulu bu geceye kavuşursam nasıl dua edeyim diye sorduğunda, efendimiz ise ‘Ya Rabbi sen kerem sahibisin affedicisin affetmeyi seversin beni de affet’ diye dua etmesini tavsiye etmiştir.”dedi

Kadir Gecesini kıymetli kılan Kur’anı Kerimin bu gecede nazil olduğunun altını Çelik, “Kadir Gecesine ulaştığımızda ne yapmalıyız. O gecenin kadrinden faydalanmak için Kur’anla olan irtibatımız muhabbetimizi bu gece en doruk noktaya çıkarmalıyız. Çünkü Kur’anı Kerim bu gece nazil olmuştur. Bu geceyi kıymetli kılan Kur’anı Kerimin nazil olmasıdır. Kur’anı Kerimin bu gecede inmesidir. Bundan dolayı bu gece Kur’an gecesidir. Bu gece kalplerin felaha erişme gecesidir. Bu şekilde yapmak ve uygulamak vazifelerimizden ve ödevlerimizden biridir. Kur’anı Kerim okumak ve yaşamak manasını anlamakta lazımdır. Yapabiliyorsak bu gece itikâfa girelim itikaf birkaç saatte olsa yapılmalıdır. Biz tüm kardeşlerimize bu ibadeti de tavsiye ediyoruz. Çünkü bu ibadet yapıldığı takdirde farzı kifaye olduğundan dolayı itikâfa girmek isteyip’te giremeyen Kardeşlerimize de yardımcı olmuş oluyoruz.  Bu geceyi yine Camide geçirelim camilerimiz bizim ibadet mekânlarımızdır. Camilerimiz Allah c.c buluşma yeridir. Camilere adabınca uyarak gereken kıymeti vermeliyiz.”diye konuştu.

Bu gece yapılan duaların başına Gazzeli Müslümanların konulması tavsiyesinde bulunan Çelik, “Bu günlerde biliyorsunuz Gazze’ye bir saldırı başladı. Gazze’ye karadan, havadan ve denizden bir saldırı söz konusudur. Bu gece dualarımızın başına Gazzeli kardeşlerimizi koyalım.  Şu aziz mübarek günlerde iftar ve sahur saatlerinde oruçlu ağızlarımızla teravih namazlarımızda o kardeşlerimiz için dua’da bulunalım. İnşallah rabbim bu aziz mübarek günler hürmetin zalimlerin sonunu getirmesini bizlere görmeyi nasip eyler. Yine Gazzeli kardeşlerimize rabbim hayırlı kapılar açarak yeni fetihler nasip eder.”ifadelerini kaydetti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir