• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Cinsel istismar olayına verilen mahkeme kararı kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da bir polisin üç çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile ilgili açıklamalarda bulunan İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) Diyarbakır Şubesi, söz konusu olayla ilgili davaya ilişkin verilen takipsizlik karalını kınadı.

Açıklamayı yapan MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Seher Akçınar, MAZLUMDER olarak her türlü taciz ve tecavüz vakasının karşısında olduklarını belirtti.

Akçınar, “MAZLUMDER olarak davaya ilişkin takipsizlik kararının verilmesini hukuk adına cinayet olarak görüyoruz. Cumhuriyet Savcılığı tarafından çocuklara dönük iddia konusu eylemleri gerçekleştiren kişi/kişilerin tespiti amacıyla yeterli derecede soruşturma yapılmaması nedeniyle hâlihazırda yapılan itiraz ilgili mahkemece dikkate alınarak karar bozulmalı ve savcılıkça tekrar ancak bu kez etkin bir soruşturma yapılmalıdır.” dedi.

Söz konusu olaya ilişkin devlet görevlilerinin ve kolluk kuvvetlerinin tutumunu utanç verici olarak gördüklerini söyleyen Akçınar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını olayın tüm boyutlarına dâhil olmaya çağırdıklarını ifade etti. (Hamza Adiyaman / Hüseyin İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir