• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Kadir Gecesinde İslam Ümmeti için dua çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Ramazan ayının 27.ci gecesi olarak bilinen Kadir Gecesinde İslam Ümmeti için dua çağrısında bulunan Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay, bu gecenin en güzel şekilde idrak edilmesi temennisinde bulundu.

Bu geceyi en iyi şekilde geçirilmesi tavsiyesinde bulunan Müftü Erenay, “Bu ay bizim için bir ömre bedel geceyi içinde barındırması hasebiyle çok önemlidir. Çünkü bu ayda Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle ‘Leyle-i Kadir’ vardır. Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Bir ömre bedel bu geceye bir bereket gizlenmiştir.  Ramazan ayının 27’sini 28’e bağlayan gecede bir kimse Kadir Gecesini hakkıyla idrak ederek, nefsini sorgulayarak, hayatının muhasebesini yaparak bu gece melekler şahitlik edecektir.  Bu gece gerçek manada yılı idrak eden bir kimseye vereceği ödül peşinen haber verilmiştir.  Müslümanlara hararetle tavsiyemiz şudur, şimdiden kendisini Kadir Gecesine hazırlasınlar. “ dedi.

Bu gece özellikle Müslümanları dua etmeye çağıran Erenay, “Bu gece bol bol dua edelim. Ümmeti Muhammed’in çektiği sıkıntılar için, Gazze için Filistin için, insanlığın hidayeti için dua edelim. Dua kardeşliği yapalım, birbirimizle dualar paylaşalım.”

Kadir Gecesinde Tarsus’ta Müftülük olarak yapılacak programlara vatandaşları davet eden Hayri Erenay, “Bu gece İlçe Müftülüğü olarak iki bölümlü bir program düşünüyoruz.  Gece yarısından Sahura kadar Ulu Camiinde yapılacak olan programda, vaazlar, nasihatler ve Sakal-ı Şerif gösterimi yapılacaktır. Gecenin diğer bölümünde ise Ashab-ı  Kehf’teki yapacağımız program ile bu geceyi ihya etmeye çalışacağız ve tüm Tarsuslu kardeşlerimizi bu programlara davet ediyoruz.” İfadelerini kaydetti. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir