• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
15 yıllık mezra ilk kez yolla tanıştı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Derik ilçesinde bulunan Cevizpınar Mahallesi’ne bağlı Susamlı mezrasında yol yapım çalışması başladı. İlk kez yolla da tanışmış olan Susamlı mezrası, 15 yıllık özlem duyduğu yoluna kavuşmuş oldu.

Derik ve Mazıdağı ilçelerinde arasında bulunan mezra, anayoldan 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Daha önce yolu yürüyerek anayola ulaşmaya çalışan köylülerin bir çoğu, araçlarını da köyden uzakta anayol üzerinde bırakmak zorunda kalıyordu.

Yıllardır köy yollarının yapılması için defalarca yetkililere başvuran köylülerden Şeyhmus Dem, yaptıkları başvurulardan hiçbir sonuç almadıklarını söyledi. Dem, “15 yıldır yayan gidip geliyorduk. Öğrencilerimiz 5 kilometre boyunca yürümek zorunda kalıyordu. Hastalarımızı sırtımızda taşıyarak ana yola getiriyorduk. Tek eksiğimiz köy yoluydu, şimdi bu da yapılıyor.” dedi.

Yol çalışmasını inceleyen Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, anayoldan Susamlı mezrasına giden 5 kilometre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde yol açtıklarını ifade etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir