• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Da`wa Gıran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşıtları gibi vurdumduymaz, nerde sabah orda akşam, endişesiz biri değildi; çünkü o, bir dava`nın taşıyıcısı, yüce Peygamber`in (s.a.v) izinde giden bir mus`ab`tı. Bunun yanı sıra o, Yusufi bir babanın evladıydı. Küçük ve zayıf omuzlarına babasından miras bir yük kalmıştı. Allah yolunda gitmesi sebebiyle imanlı ve bir o kadar da zalime korku veren heybetli babası artık Yusufi medresenin talebesi olmuştu. O, henüz 18`inde sorumluluk sahibi, evin reisi olmuştu. Annesine ve kardeşlerine sahip çıkma çabası bir yana, cezaevindeki babasının ihtiyaçlarını gidermek için çırpınıp duruyordu. Çok yorulmuştu.
Tüm bunlar Allah rızası için başlarına gelmemiş olsaydı eğer isyan edecek noktaya gelmişti. Ama o, davasının gerektirdiklerinin bilincindeydi. Davasının gereklerinden biri de tüm meşakkatlere rağmen Rabbe hamd etmekti. Ve hamd ediyordu da. Allah yolunda yaşadığı bu sıkıntılar onu olgunlaştırıyordu. Genç yaşında tağutla mücadele etmeyi öğretmişti ona.
Yatağına uzanmış günün yorgunluğuyla beraber yaşadığı sıkıntıları düşünürken zamanın Hüseyni, gözyaşlarının gözlerinden süzüldüğünü hissetti. Çok yorulmuş ve daha çok yorulacaktı. Babasının güçlü kolları arasında olmaya şimdi daha çok ihtiyacı vardı. Gözyaşları içerisinde aklına birden bir ayet geldi. Ve o an gözlerinin içi gülümsemeye başladı...
La tahzen! İnnellahe meana. (üzülme! Allah bizimle beraberdir)

 

Rüveyda (Zeynebi Feryad) / Mardin - Yaş:18

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir