• DOLAR 32.537
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2429.429
  • ...
Rus Konsolosluğu Önünde Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Geçtiğimiz hafta, İstanbul Zeytinburnu`nda sokak ortasında bir suikast sonucu katleden üç Çeçen Gazinin katillerinin bulunması çağrısıyla, Rusya`nın İstanbul`daki Konsolosluğu önünde bir protesto düzenlendi. İMKANDER, ÖZGÜRDER ve Saadet Partisi İstanbul İl Teşkilatıyla çeşitli kitle örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen eylem, Galatasaray Lisesi önünden, Konsolosluğa doğru yapılan yürüyüşle başladı. Sık sık, "Katiller Bulunsun, Hesap Sorulsun", "Kahrolsun Rusya, Yaşasın Bağımsız Kafkasya", "Dokko`ya Selam, Direnişe Devam", şeklindeki sloganların atıldığı eylem, konsolosluk önündeki basın açıklaması ile devam etti. Eylemi yöneten Murat Ayar, toplanma sebeplerinin Rusya`nın Türkiye`ye kadar uzanan cinayetlerini kınamak ve Türkiye Hükümeti`ne katillerin yargı önüne çıkartılması çağrısında bulunmak olduğunu ifade etti.

Türkiye Rus Hükümetine Gereken Cevabı Vermelidir
Eylemde ilk olarak konuşan İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, "Cinayetlerin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Türkiye Hükümeti`nden, İçişleri Bakanlığı`ndan ya da Emniyet Genel Müdürlüğü`nden konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmamış olmasının kabul edilemez olduğunu" söyledi. İşlenen cinayetlerin Rus istihbaratının işi olduğunun açık bir şekilde ortaya konduğunu ifade eden Özer, "Türkiye Hükümeti`nin, işlenen bu cinayetlerin arkasında olduğu artık kendi basını tarafından dahi kabul edilen Rus Hükümeti`ne gereken cevabı vermelidir" dedi.

Her Platformda Gündeme Getireceğiz
Murat Özer, "İstanbul`un orta yerinde gerçekleşen ve tetikçilerin hangi otelde konakladığı, kiralık araba ya da arabaların nereden temin edildiğinin dahi medya tarafından ortaya çıkartıldığı böylesi bir cinayetin kamera görüntüleri, neden hala medya ile paylaşılmamıştır?" diyerek Türkiye Hükümeti`ne seslendi: "Türkiye Hükümeti, kendi topraklarında işlenen bu cinayetin peşine düşmeli ve faillerinden hesap sormalıdır. Çeçen gaziler; Berg-Khazh Musaev, Rustam Altemirov ve Zavrbek Amriev`in katilleri, azmettiricileri ve bu katliamın arkasındaki siyasi irade yargı önüne çıkartılıncaya kadar, her platformda bu konuyu gündemleştireceğiz."

Hesap Sorulmazsa Cinayetlerine Devam Edecekler
Özer`den sonra konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Türkiye`de işlenen cinayetler konusunda Türkiye Hükümeti`nin suskunluğuna değindi. Kaya, cinayetlerin üzerine gidilmemesi durumunda, işgalcilerin bu vaziyetten cesaret alacaklarını ve cinayetlerine devam edeceklerini söyledi. Rıdvan Kaya, Türkiyeli Müslümanların Bağımsız İslami Kafkasya idealinin destekçisi olduğunu vurgulayarak; yeryüzünde Allah`ın dininin hakimiyeti için mücadele eden tüm mücahidleri selamlıyoruz" dedi.

Katillerin Yakalanması Hükümetin Boynunda Borçtur
Eylemde bir konuşma yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer`de, Kafkasya`nın Türkiye`den ayrı düşünülemeyeceğini vurguladı. Esmerer, "Burası İstanbul, sadece Türkiye`nin değil, tüm İslam aleminin kalbi. Bu cinayetlerin burada gerçekleşmesi bizi tarifi mümkün olmayan bir acıya sevk etmiştir. Bu katillerin bulunup, yargı önüne çıkartılması bu hükümetin boynunun borcudur. Bizler, bağımsız bir kafkasya kurmak için mücadele eden kardeşlerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Bizi Öldürerek Bitiremezsiniz!
Eylemde son olarak, Türkiye`deki muhacir aileler adına Rusça yazılmış bir bildiri, Kafkasyalı bir kadın tarafından okundu. Rusya`ya seslenen kadın, "Bizi öldürerek bitiremezsiniz" şeklinde konuştu. Duygulu anların yaşandığı eylem Rusça, Çeçence ve Türkçe sloganların atılmasıyla bitti.

Cecen-Katilleri-Rus-Konsoloslugu-Onunde-Protesto-Edildi_1316873917.jpg (600×450)

Hüseyin Gölge - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir