• DOLAR 32.584
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.42
  • ...
Siyonist israil Soykırım Yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İşbilir, yaptığı yazılı açıklamada, siyonist israil`deki vahşete Mısır`daki darbe yönetiminin verdiği desteğin, 3 Temmuz darbesinin gerekçesini ve bölge barışı için nasıl bir tehdit oluşturduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Sisi cuntasının, 14 Ağustos 2013`te birkaç saat içinde Rabia Meydanı`nda darbe karşıtı binlerce masum Mısırlı`yı katlettiğini, yaraladığını ve on binlerce kişiyi de tutukladığını aktaran İşbilir, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi Uluslararası Rabia Platformu olarak 14 Ağustos`u `Dünya Rabia Günü` ilan ettik. Bu gün tüm dünyada yapılacak etkinliklerle bu katliamın kurbanlarının ve sonuçlarının unutulmamasını sağlayacağız. israil, bugün Rabia katliamından ve Sisi darbesinden aldığı güçle Gazze`de soykırım yapıyor. Mısır darbesi bölgenin kodlarını adeta yerle bir etmiş, israil`e bugünkü barbarlığı için zemin hazırlamıştır. Darbeye destek veren tüm kurum ve hükümetler, Gazze`deki katliamın da sorumlularıdır. Bölge barışı ve israil`in bu barbarca katliamını durdurmanın en etkili yolu bölge insanlarının iradelerinin hükümetlere yansıması olacaktır. Bu itibarla Mısır`daki darbe rejimiyle mücadele etmek, bölgedeki diktatörlüklerin, zorba rejimlerin ortadan kalkmasına çalışmak, darbelere ve vesayetçi rejimlere karşı tutarlı bir duruş sergilemek uzun vadede israil`i durduracak yegane yoldur."

İşbilir, İslam dünyasının, özellikle de Ortadoğu`nun, israil`den daha büyük sorununun israil`in barbarlıklarına ses çıkaramayan yönetimleri olduğunu vurgulayarak, tüm sivil toplum kuruluşlarını, medya mensuplarını, uluslararası kuruluşları ve hükümetleri, Filistinlilere destek olmaya ve 14 Ağustos Dünya Rabia Günü`nde etkinlik düzenlemeye davet etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir