• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2411.971
  • ...
DES'ten İsrail'e kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlara tepki gösteren DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, yaşanan olaylardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek İsrail’i telin etti.

İsrail saldırılarını kanun tanımaz, insanlık dışı, şımarık ve pervasız saldırılar olarak niteleyen Gürkan, “Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. İsrail geçmişte olduğu gibi bugün de uluslar arası yasaları dikkate almadan, masum sivilleri, çocuk ve kadınları katlederek haksız işgal planlarını sürdürmeye devam etmektedir. Gazze’de insani durumun hızlı ve dramatik şekilde kötüleşmesinden derin endişe duyuyoruz.” dedi.

BM, İİT, AB ve Uluslararası Ceza Mahkemesi başta olmak üzere dünyayı, akan kanı durdurmak için harekete geçmeye davet eden Gürkan, Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerinin her iki taraf için de ateşkesi sağlayarak yaşanan şiddet ortamına son verilmesi için çaba sarf etmelerini istedi.

Son olarak Filistinlilerin yalnız olmadıklarını ifade eden Gürkan,  “İnsani desteğe erişimi artırma, ekonomik ve siyasi destekte bulunma amacıyla sürdürdükleri çabaları ivedilikle artırmasını istiyor ve Filistinli kardeşlerimize çağrı yapıp yalnız olmadıklarını haykırmak istiyorum. Tüm Müslüman milletlere rol model olarak Filistinli kardeşlerine gereken her türlü insani yardımı yapacağını ve kendilerini asla yalnız bırakmayacaklarını bilmelerini istiyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir