• DOLAR 32.371
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.538
  • ...
Kadir Gecesi programına davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kasimiye Medresesi’nde yapılacak olan Kadir Gecesi programı hazırlıklarını tamamlayan Mardin İl Müftülüğü bütün Mardin halkını 23 Temmuz Çarşamba günü idrak edilecek olan Kadir gecesi programına davet etti. Kadir Gecesi programında bölgenin tanınmış okuyucuları Kur’an tilaveti, ilahiler ve mevlidi Şerif okuyacak.

Geçen yıl yapılan Kasimiye programına Mardin Halkının büyük bir teveccüh gösterdiğini belirten İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, “Bu nedenle Müftülük olarak bu sene de Kadir Gecesini Kasımiye Medresesi’nde yapacağımız programla ihya edeceğiz.” dedi.

Coşkun o gün Mardin Müftülüğü Bahçesinde Mardin’de bulunan Afganlı, Suriyeli mültecilere ve yetimlere yönelik bir iftar verileceğini de söyledi.

700 yıllık tarihi medreseyi yeniden eski kimliğine kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Müftü Dursun Ali Coşkun,  “Ecdadın bize miras bıraktığı medresede Kadir Gecesi'ni ihya ediyoruz. Bunu çok anlamlı buluyorum. Şu açıdan önemli buluyorum. Akkoyunların, Artukluların 700 yıl önce bize bıraktığı manevi bir mirastır.” dedi.

Kasmiye Medresesi hem fenni ilimler hem de dini ilimler açısından oldukça önemli bir eser olduğunu ifade eden Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü: “Zinciriye Medresesi'nden sonra Mardin için önemli bir medresedir. Burada önemli ilim adamları ve âlimler yetiştirmiştir. 100 yıl aradan sonra geçen yıl Kadir Gecesi'ni Kur'an ziyafeti ile ihya etmenin mutluluğunu yaşarken, bu yıl da farklı etkinliklerle kadir gecesinin maneviyatını yaşamaya çalışacağız. Tarihi kimliği yanında medrese bir ilim ve dini külliyedir. Buranın ayrı bir manevi havası var. Mardin’de bulunan diğer medreseleri de aynı şekilde insanların dini vecibelerini yerine getirmek için hizmetine açmak istiyoruz. Bütün Mardin Halkını Çarşamba gecesi Kasımiye’de yapılacak olan Kadir gecesi programına bekliyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir