• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Libya`daki Çatışmalarda 47 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TRABLUS - Libya`nın başkenti Trablus`taki uluslararası havalimanı çevresinde dünden beri devam eden çatışmalarda 47 kişinin öldüğü, 120 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Trablus Havalimanını kontrolü altında tutan Zintan merkezli El-Ka`Ka ve Es-Sevaik tugayları ile Trablus ve Misrata merkezli milis gruplar arasında dünden beri devam eden çatışmalarda 47 kişi hayatını kaybetti, 120 kişi yaralandı.

Libya Genelkurmay Başkanlığına bağlı Libya Kalkanı Birlikleri tarafından yapılan açıklamada ise, havaalanı çevresinde devam eden çatışmaların durdurulması için girişimde bulundukları belirtildi.

Uluslararası Trablus Havalimanı, başkent Trablus ve çevre illerin dünya ile tek ulaşım noktası konumunda. Havalimanının çatışmalar sebebiyle kapalı olması, ülke dışına çıkmak isteyen sivillerin Tunus`a yönelmesine sebep oluyor. Geçen hafta havaalanı çevresinde orduya bağlı Libya Kalkanı Birlikleri ile El-Ka`Ka ve Es-Sevaik silahlı grupları arasında meydana gelen çatışmalarda 9 kişi ölmüş, 30 kişi yaralanmıştı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir