• DOLAR 32.522
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2500.019
  • ...
Tekstil İşçilerinden `Hakkımızı Verin` Eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hey Tekstilde çalışan işçiler maaşlarının verilmediği gerekçesiyle iş bırakma eyleminden sonra, bugün saat:13.30`da Gülistan Caddesi`nde basın açıklaması yaptı. basın açıklamasını sözcü olarak aralarından seçtikleri fabrika çalışanı Emin Ete okudu.

Hey Tekstilin Güneydoğu Anadolu Kalkındırma Projesi adı altında AB` den ve devletten destek alarak açıldığını ifade eden Ete, Hey Tekstil`in 2008 yılında Batman`da büyük umutlarla temeli Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından atıldığını hatırlattı. Ete, fabrikanın açıldığını günden baya kadar 280 işçinin keyfi uygulama ve baskılarla işten çıkarıldığını söyledi.

Baskı ve keyfi uygulamaların devam etmesiyle birlikte maaşlarını da alamadıklarından dolayı 29 Haziran da iş bırakma eylemine gittiklerini hatırlatan Ete, ancak ertesi günü iş yerine döndüklerinde kapıların yüzlerine kapatıldığını ve fabrika sahibi tarafından 5 Temmuz` da baskı ve tehditlerle ücretli izine ayrıldıklarını, ancak daha sonra bu izinlerinin ücretsiz izine çevrildiğini ileri sürdü.

Ete sözlerini şöyle sürdürdü; "2 Eylül` de tekrar iş başı yapmak için iş yerimize gittiğimizde fabrika kapılarının kilitli olduğunu gördük. Bu süreci ve yaşadığımız sıkıntıları paylaşmak için Valiliğe gittik. Ancak Valilik, fabrikanın özel sektöre dâhil olduğunu ve duruma müdahale edilemeyeceklerini söylediler. Buradan kendilerine soruyoruz; kendileri bu fabrikanın kurulması için destek oluyorlar da bu fabrikada çalışanların yaşadığı sorunlar söz konusu olduğunda neden suya sabuna dokunmuyorlar?"

Fabrikanın açılıp üretime geçip hem Batman`ın hem de ülkenin kazanmasını isteyen işçiler, bunun yapılmaması halinde iş çıkışlarının verilerek tazminatlarının ödenmesini istediler.
M. Sait Çelik - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir