• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Devletler israil`i halklar ise Gazze`yi Destekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın en büyük devletleri ABD, Kanada, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin hükümetleri Gazze katliamında israil`in arkasında durarak, ona destek verirken; bu ülkelerde yaşayan halklar ise Gazze`nin yanında yer aldı. Bu ülkelerin tamamında halk sokaklara çıkarak israil zulmünü lanetledi, saldırıların durmasını istedi. 

Ülke yönetimleriyle halkları arasındaki bu önemli farkın nedeni ise israil lobisinin dünyadaki gücüne bağlanıyor. Dünyanın hemen hemen bütün güçlü ülkelerinde etkili olduğu belirtilen İsrail lobisinin hükümetler üzerindeki etkisi açıkça biliniyor.

israil`e destek veren ülkelerin başında ABD yönetimi geldi. ABD Başkanı Barack Obama, israil`in düzenlediği saldırılardan hemen sonra yaptığı açıklamada, ülkesinin israil`in arkasında olduğunu söyledi. Ancak ABD`de günlerdir israil karşıtı eylemler düzenleniyor. En büyük eylemlerden birini de İsrail kaşıtı Yahudi cemaatlerinden gelmişti. Bu ülkede yaşayan Müslümanlar ve gayrimüslimler dahil yüzbinlerce kişi İsrail`i lanetleyen eylemler düzenledi.

israil`i destekleyen bir başka ülke ise Fransa oldu. Fransa da israil`in kendisini savunma hakkı olduğunu ileri sürdü; hatta Paris`te israil karşıtı gösterileri yasaklattı; ancak Fransa`da halk ile yönetim aynı fikirde değil. Paris`te Valilik tarafından yasaklanmasına karşın dün İsrail karşıtı gösteri yapılmış ve çıkan olaylarda 14 polis yaralanmış, 38 kişi gözaltına alınmıştı. Başbakan Manuel Valls ise bugün yaptığı açıklamada, gösteride çıkan olayları eleştirmişti.

israil`e destek veren Kanada, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde de durum değişmedi. Hükümetler israil`e destek verdi, halk ise Gazze için sokaklara çıktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir