• DOLAR 32.513
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2423.348
  • ...
Din-Bir Sen Hutbe ve Vaaz Yarışması Düzenliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Desk ve Din-Bir-Sen Batman İl Başkanı Mehmet Nezir Akkuş yaptığı basın açıklamasında, Din-Bir-Sen ve Mim-Der işbirliği ile "Hutbe yazma ve okuma, Vaaz hazırlama ve sunma" yarışması düzenleyeceklerini kaydetti. 

Din görevlilerinin saklı kalan, ya da imkânsızlık neticesinde kendilerini ifade edemedikleri vaaz ve hutbe konusunda; kendilerine sendika olarak güzel bir fırsat sunduklarını belirten Akkuş, "Merkezi Vaaz Sisteminin" kaldırılması, din görevlilerine kürsü dokunulmazlığının getirilmesi için atılan adımların ardından böyle bir yarışmanın din görevlileri için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Akkuş, din görevlilerinin her şeyin en güzeline layık olduklarını dile getirerek, "`Bu eserlerin de en güzelini siz yazarsınız` sloganı ile tüm din görevlilerimizi, bu yarışma vesilesiyle kendilerini geliştirip kaynağından daha sağlıklı ve doğru bilgilerle donanımlarını sağlayarak ve yeteneklerini ortaya koyabilecekleri güzel bir zemindir. Hal böyle olunca din görevlileri cemaatiyle bütünleşip, hutbe ve vaaz konusunda çok daha donanımlı ve verimli olacaklardır." ifadelerini kullandı.

Katılım Şartları ve Ödüller:
Din-Bir-Sen Batman İl Başkanı Mehmet Nezir Akkuş yarışmaya İmam-Hatip, Müezzin- Kayyım, K.K.Ö. ve Daire Personeli dışında kimsenin katılamayacağını açıkladı.

Vaaz ve Hutbe çalışmalarının CD ortamında, yazılı olarak posta yoluyla Genel Merkez ve İl Temsilcilerine ulaştırılacağını belirten Akkuş, "Değerlendirilen eserler DVD ve kitap haline getirilip Din Görevlilerimizin istifadesine sunulacaktır." dedi.
Her başarının takdire şayan olduğunu ve bu takdirin sadece sözde değil madden değer bulması açısından bu yarışma için bir takım hediyeler hazırladıklarını ifade eden Akkuş, Hutbe Yarışmasında 1.olanın Umre`ye gönderileceğini, 2.olana Dizüstü Bilgisayar ve 3. Olana Cumhuriyet Altını ödül olarak verileceğini kaydetti.

Vaaz yarışmasında ise 1.olan 3 bin TL, 2.olanın Umre`ye gönderileceğini ve 3. Olana Dizüstü Bilgisayar hediye verileceğini söyleyen Akkuş, yarışmanın son katılım tarihini 30 Ekim 2011 olarak açıkladı.

Veysi Demir-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir