• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
İsrail ve zulme seyirci kalan güçler kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi ve (DES) Batman İl Koordinatörü Şeyhmus Özcan, sendika olarak İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını ve bu zulme seyirci kalan tüm güçleri şiddetle kınadığını söyledi.
 


Özcan yaptığı yazılı açıklamasında, İsrail’in Gazze’ye yönelik kara saldırısı ve askeri operasyonları nedeniyle Gazze’de masum sivillerin, çocuk ve kadınların yaşamlarını yitirmesinden ve yaralıların çokluğundan büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Gazze’de insani durumun kötüleşmesinden endişe duyduklarını ifade eden Özcan, “İsrail’in kanun tanımaz, insanlık dışı, şımarık ve pervasız saldırısını şiddetle kınıyoruz. İsrail geçmişte olduğu gibi bugünde uluslar arası yasaları dikkate almadan, masum sivilleri, çocuk ve kadınları katlederek haksız işgal planlarını sürdürmeye devam etmektedir. Gazze’de insani durumun hızlı ve dramatik şekilde kötüleşmesinden derin endişe duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Her iki tarafında şiddete son vermesini isteyen Özcan, “BM, İİT, AB ve Uluslararası Ceza Mahkemesi başta olmak üzere Dünya insanlık ailesinin ortak kuruluşlarını akan kanı durdurmak için ivedilikle harekete geçmeye davet ediyoruz. Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerinin her iki taraf içinde ateşkesi sağlama, şiddete son verme, insani desteğe erişimi artırma, ekonomik ve siyasi destekte bulunma amacıyla sürdürdükleri çabaları ivedilikle artırmasını istiyoruz.” dedi.



Özcan son olarak, “Filistinli kardeşlerimize çağrı yapıyor ve asla yalnız olmadıklarını haykırmak istiyorum. Türk halkının tüm milletlere rol model olarak Filistinli kardeşlerine gereken her türlü insani yardımı yapacağını ve kendilerini asla yalnız bırakmayacaklarını bilmelerini istiyorum.” diye konuştu. (Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir