• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Umut Der`den Her Gün 700 Suriyeli Aileye İftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (Umut Der), Ramazan ayında her gün 700 Suriyeli yoksul ve yardıma muhtaç aileye iftar yemeği veriyor.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan yüzlerce Suriyeli aileye Ramazan ayında günlük iftar yemeği dağıttıklarını belirten Umut Der yetkilisi M. Müfit Yaray, “Hayırseverlerin katkılarıyla, elhamdülillah Allah-u Teala da yardım etti ve bizi bu hayırlı işte başarılı kıldı. İlk gün 250 kişilik iftar yemeği verdik. Tabi daha sonra Suriyeli vatandaşlarımız birbirine haber verince birden bire sayı çoğaldı ve verdiğimiz 250 kişilik yemek yetmemeye başladı. Şu anda biz bu sayıyı 700’e çıkardık. Allah’ın izniyle günlük 700 kişilik bir yemek çıkararak dağıtıyoruz. Böylece Resulullah efendimizin, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ hadisi şerifinin tehdidinden de inşallah belki kurtuluruz. Çünkü yemek verdiğimiz evleri bir bir dolaşıyoruz. Gerçekten evlerinde hiçbir şey yok ve çoğu zaman aç yatıyorlar.”diye konuştu.

“Ramazan paylaşma ayıdır”
Ramazan’ın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirten Yaray, “Ramazan sadece Oruç ayı değildir. Elbette ki Ramazan deyince akla İslam’ın en hayırlı ibadeti olan oruç gelir. Ancak Resulullah özelikle Ramazan’ı anlatırken çok önemli bir özeliğinden daha bahsediyor ve diyor ki; ‘Ramazan başkalarının acılarına ortak olma ayıdır. Ramazan paylaşma ayıdır. Kim bu ayda bir oruçluyu iftar ettirirse bu onun günahlarının bağışlanmasına ve cehennemden azat olmasına vesile olur.’ Biz de Resulullah efendimizin bu hadisi şeriflerine dayanarak bu ayda savaştan kaçıp ülkemize sığınan ve şu anda gerçekten çok zor şartlarda,banyosu, tuvaleti, mutfağı olmayan dükkân ambarlarında yaşayan Suriyeli muhacir kardeşlerimizin acılarına biraz ortak olmak ve hiç olmasa Ramazan boyunca onlara iftar ettirmek, iftarda sofralarına sıcak bir yemek koyabilmek için, böyle bir girişimde bulunduk.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir