• DOLAR 32.584
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2488.838
  • ...
`israil Fosfor Bombası Kullanıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, israil ordusu pazar günü sivil katliamı yaptığı Tuffah, Şecaiyye ve Zeytun semtlerini fosfor bombalarıyla vuruluyor.

Bir açıklama yapan Vefa Hastanesi Müdürü Basman Elashi, "israil yeni bazı kimyasal maddeler kullanıyor. Elimizdeki ilaçlarla bunlara müdahale edemiyoruz. Doktorlarımız bunları tedavi edemiyor. İsrail fosfor bombası kullanıyor, bu doğru" dedi.

Görgü şahidlerinden edinilen bilgilere göre, "Şecaiyye semtinin kuzeydoğusu yoğun bombardıman altında. Şaif bölgesi fosfor bombalarıyla vuruluyor. Gazze sağlık ekipleri bölgeye girişin imkansız olduğunu söylüyor. Hareket eden hayvanlar dahi hedef seçiliyor. Korkunç bir bombardıman var. Hiçbir hedef gözetmeksizin sivillerin yaşadığı evler hedef seçiliyor.

Tanklardan da ateş açılıyor" notlarını aktardı.

israil 2009 ve 2012`deki Gazze saldırılarında da yine fosfor bombası kullanmıştı.

Sekiz aylık bebek öldürüldü

Ayrıca Beyt Hanun bölgesi de ateş altında. Ölen 39 kişiden en az yedisi çocuk. Bunlardan biri de sekiz aylık bir bebek.

Ambulanslar hâlâ Gazze’nin kuzeyinde bombalanan bölgelere ulaşmaya çalışıyor.

israil hareket halindeki araçları hedef aldığı için bombardıman sonrası çıkan yangınlar da söndürülemiyor.

Evlerinden çıkamıyorlar

Gazze’den fırlatılan bir füze ise israil’in Sedirut bölgesindeki bir eve isabet etti.

Hamas`ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Gazze kentinin doğusunda israil askerlerini taşıyan bir cipi RPG-29 tipi roketle vurduk" açıklaması yaptı.

israil askerleri, Gazze halkına kenar semtleri terk ederek iç bölgelere gitmeleri için çağrı yapıyor. Gazzeliler ise bombardıman sürdüğü için evlerinden dışarı çıkamıyor.

Sağlık ekipleri Refah`ta bekliyor

Mısır hükümeti Avrupa’dan gelen ve Refah Sınır Kapısı`ndan Gazze’ye girmek isteyen sağlık gruplarının başvurularını ikinci kez reddetti. Sağlıkçılar Refah Sınır Kapısı`nda beklemeye devam ediyor.

israil saldırılarını protesto etmek isteyen grupların bugün Kudüs ve Batı Şeria’da toplanması bekleniyor. israil polisi, Mescid-i Aksa ve çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı. Her iki bölgede "Üçüncü İntifada" için çağrı yapılıyor.
8 Temmuz`dan bu yana devam eden saldırılarda 509 kişi öldü, 3 bin 150 kişi yaralandı.

israil ordusu, bu süre boyunca 2 bin 800 hedefi vurduklarını açıkladı.

Kaynak: Al Jazeera 

Bu haberler de ilginizi çekebilir