• DOLAR 32.554
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2436.533
  • ...
Minik eller `Gazze ve Filistin` için açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Küçükçekmece Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu bahçesine kurulan iftar sofralarına, çocuklar ebeveynleriyle birlikte katıldı.  Yoğun katılımın sağlandığı programda, Ramazan`ın manevî ikliminde aynı masayı paylaşmanın sevincine ortak olan 5 bin çocuk, minik ellerini Gazze’de ve Filistin’de yaşamını yitiren kardeşleri için açarak dua etti.

Dualar Gazze ve Filistin için

İftar programında Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Ramazanın bereketiyle çocukların masumiyetini bir araya getirmek adına böyle bir iftar programı hazırladık. Ümmeti olmaktan gurur duyduğumuz Peygamberimiz çocukları çok seviyordu. Bugün binlerce çocuğumuzu bu masalarda ağırlamaktan onlarla birlikte iftar yapmaktan mutluyuz. Ancak, dünyanın çeşitli yerlerinde çocuklarımız bu kadar mutlu değil. Bugün burada masum yürekler çocuklarımızla birlikte, bütün dünya çocukları için dua ederek, Rabbimizden onlar için kurtuluş ve yardım temenni edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Çocuklara özel bir Ramazan akşamı

Programda, Küçükçekmece Bilgi Evleri öğrencileri de hazırladıkları Ramazan özel etkinliklerini sahneleyerek, ilahiler ve şiirler okudu. İftar sofralarında, yaşıtlarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar; Karagöz-Hacivat, Akrobat, Meddah, Tahta Bacak vb. benzeri etkinlikler ve Osmanlı macunu, şerbet, pamuk şeker, dondurma gibi ikramlarla özel bir Ramazan akşamı geçirdi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir