• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Katilden Kahraman Üretmek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber / Haber Yorum

Mübarek Ramazan ayında Irak’ta çatışma, Suriye ve Filistin’de katliam devam ediyor.

Gözü dönmüş katiller vahşette sınır tanımıyorlar. Evler yıkılıyor, çocukların tepesine acımasızca bombalar bırakılıyor.

Amerika ve Avrupa israil’e net bir destek veriyor.

Demir kubbelerine, son model teknolojik silahlarına, gelişmiş iletişim ağına rağmen israil güvenlik sorunu yaşıyormuş ve bu yüzden de saldırma hakkı varmış.

Siyonist medya ve aynı sudan içmiş olan kişiliksiz takımı sivil can kayıplarına vurgu yapanlara da “teröristleri vurmak istediklerini; ama arada sivillerin de vurulduğunu” söyleyerek cevap veriyorlar.

Sanki çevreyi işgal edip bir buçuk milyon insanı daracık bir alana hapseden kendileri değilmiş gibi…

Sanki küçücük Gazze toprağını hem karadan hem de denizden ambargo altına alanlar kendileri değilmiş gibi.

Sanki işgalci olan kendileri değil de Filistinlilermiş gibi…

Kendilerini savunma hakları varmış! Gazze’den atılan ve büyük bir kısmı boş alanlara düşen, bir kısmı da “demir kubbe” sistemine takılan roketlerden dolayı travma yaşayıp hastaneye kaldırılan 550 Yahudinin rahatsızlanmasının engellenmesi isteniyormuş da bundan dolayı 1500 noktaya füze saldırısı yapılıyormuş.

Katliamlar devam ederken ateşkes gündeme geldi. Saldırgan ve katliamcı olan israil’in ateşkesi hemen kabul etmeye yanaşması ortada kirli bir hesabın olduğunu ortaya koydu.

HAMAS da tezgahı fark etti ve ateşkesi kabul etmediğini ilan etti.

Çünkü ateşkes, hem İsrail ablukasının kaldırılmasına yönelik bir şey içermiyor hem de işin içinden başka bir hesap daha var. israil hem ablukayı devam ettirecek hem de “ben istediğim zaman saldırırım, istediğim zaman ateşi keserim, bu bana bağlı” anlamına gelecek bir tavır sergileyecek.

Bir de ateşkes kararı ile katil diktatör Sisi’nin kahramanlaştırılması çabası var. Biliyorsunuz ateşkes planının “Mısır kaynaklı” olduğu özenle vurgulanıyor. Kralların, emirlerin ve işbirlikçilerin desteğine rağmen İslam dünyası halklarının gözünde Sisi bir katil ve diktatördür.

Rabia ve Nahda meydanlarında binlerce Müslümanın katledilmesi emrini veren bir katil şimdi “ateşkes mimarı” diye pazarlanmaya çalışılıyor. İşin bir de başka bir boyutu var ki, onun izahı çok zor.

Gazze ablukasının en önemli ayaklarından birinin Sisi yönetimindeki Mısır olduğunu herkes biliyor. Diktatör Sisi, ablukayı kaldırma yönünde hiçbir açıklama yapmadı şimdiye kadar. Kaldı ki, bir süre önce aldıkları karar ile onlar da israil gibi Hamas’ı terörist kabul etmeye başlamışlardı.

Demek ki ateşkesin amacı israil saldırılarına meşruiyet kazandırmak ve Katil Sisi’yi kahramanlaştırarak imajını düzeltmek idi.

Hamas, şimdilik anlaşmayı reddetti ama şartlar onları neye zorlar bilinmez.

israil’e yönelik umulmayan saldırıların yaşanması durumunda ciddi bir ateşkes gündeme gelebilir. O zaman şartlar daha açık bir şekilde konuşulur.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir