• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Topdağı mahallesinde kentsel dönüşüm  hazırlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Kentin değişik yerlerinde incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Topdağı Mahallesinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Topdağı Mahallesinde sokakları gezen Güvenç, mahalle sakinleriyle birlikte bölgede incelemelerde bulunarak, bölgedeki ev fiyatlarını araştırıp, vatandaşlarla evlerin kamulaştırılması üzerine ilk pazarlığı gerçekleştirdi.

Mahallenin yapısal bozukluklarının kentsel dönüşümle giderilerek daha yaşanabilir çevrede ikamet edebileceklerini belirten Güvenç, derenin temizlenip üstünün doldurularak bölgede yeşil alan oluşturulması ve park yapılması gerektiğini ifade ederek, mahalle sakinlerinden bu konuya duyarlı ve hassas yaklaşmalarını, yüksek fiyatlamadan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Hayvancılık yapılan mağaralardaki hayvan pisliğinin aktığı derenin yanındaki evleri inceleyen Güvenç, derenin ve çevrenin temizlenmesi yönünde yetkililere talimat verdi.

Dere yatağı ve kamulaştırma yapılacak evleri incelediklerini ifade eden Güvenç, “Mahallelimiz kamulaştırma konusunda yardımcı olacağı sözünü verdi bize. Yarın daire başkanlarımız ve yetkililer gelip dere yatağında ilaçlama ve derenin doldurulmasının keşfini yapacaklar” şeklinde konuştu.

Ayrıca; Alanda incelemelerde bulunan yetkililer, kapsamlı bir rapor hazırlayarak Başkan Güvenç’e sunmak üzere saha çalışmalarına başladılar. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir