• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
Bakan İşler: İsrail dünyanın sessizliğinden güç alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Tatvan ilçesinde Medrese Âlimler Vakfı (MEDAV) tarafından düzenlenen ‘Kürt sorunu ve çözüm süreci’ konulu çalıştaya katılan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, mübarek bir günde Müslümanların mutluluğuna gölge düşüren acı olayların İslam ülkelerinde cereyan ettiğini belirti.

Çalıştayda konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, son iki haftadır Filistin’de, Gazze’de İsrail bombardımanı altında can veren Filistinli masum çocukların var olduğunu ifade ederek, “Katledilenlerin içerisinde kundaktaki bebekler var, hanımlar var, yaşlılar var ve orda ölen mazlumlar var. Bugün de haberlere baktığımızda hiç iyi haberlerle karşılaşmıyoruz.” Dedi.  

İsrail’i bu soykırım katliamından dolayı kınadıklarını belirten İşler, İsrail’i lanetlediklerini ifade ederek, Filistinli Müslümanlar için duada bulundu.

İsrail’in dünyanın sessizliğinden güç aldığını ve aldığı bu güçle mazlum halkı katletmeye devam ettiğini sözlerine ekleyen İşler, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Amerika, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere batı dünyası yapılan bu katliama sesiz kaldı. Bundan dolayı İsrail şımardıkça şımarıyor. Özellikle mübarek Ramazan ayında orada yaşayan Filistinli kardeşlerimize son yıllarda acılar çektiriyor. Onları çeşitli sebeplerle öldürüyor. Bugün de yine bir katliama imza attı. Fakat bizler tarafından üzücü olan İslam dünyasının özellikle Müslüman ülkelerin hükümetlerinin bu olaylara sessiz kalması Maalesef bizleri üzmektedir. Müslüman halklar Müslüman ülkelerde yaşayan halklar cuma namazında sonra protestolarını yapıyorlar. Tepkilerini ortaya koyuyorlar. Biz de hükümet olarak en sert şekilde tepkimizi ortaya koyduk.” (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir