• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
“Müslümanlar israil’i Kanında Boğacaktır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Siyonist israil’in 14 gündür Gazze’ye yönelik artırdığı saldırılarını kınamak için Diyarbakır’daki İslami sivil toplum kuruluşları tarafından  ‘Filistinliler İçin Dua Seferberliği Nöbeti’ adlı program düzenlendi. Programa binlerce kişi dualara ‘amin’ diyerek Siyonist israil’e lanet okudular.

Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda teravih namazının kılınmasıyla başlayan programda, Gazze’de katledilenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Filistin konulu sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda sık sık tekbirler getirilerek, ‘Kahrolsun israil’ ve ‘Hamas’a selam direnişe devam’ sloganları atıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan  İslami STK sözcüsü Yunus Memiş,  eski başbakanlardan Necmettin Erbakan Hoca’nın sözüne atıfta bulunarak, israil’in sadece güçten anlayan bir topluluk olduğunu söyledi.

“Müslümanlar israil’i kanında boğacaktır”

Müslümanların israil’i kanında boğacağını belirten Memiş, “Allah’ın izniyle artık Müslümanlar uyanmış bir şekilde israil’i kanla boğacak ve israil’in devletini onların başına yıkacaktır. israil laftan anlamaz. israil ancak güçten anlar. Mazlumlar ayağı kalkmadıkça zalimler diz çökmez. Bugün Türkiye, İran, Şili, Venezüella, Katar dışındaki İslam ülkelerine baktığımızda hepsi sessizliğe bürünmüş ve adeta Gazze’deki kardeşlerimizi yalnız bırakmışlardır. Bu yüzden yarın, Gazze’deki kardeşlerimiz bütün Müslümanları Allah’a şikâyet ettiğinde bizler kendi üzerimize düşen görevleri yerine getiremezsek ahrette bunun hesabını vereceğiz.” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Mavi Marmara Gemisi gazilerinden M. Ali Zeybek, Filistin meselesinin sadece bir toprak meselesi olmadığına vurgu yaptı.

“Filistin meselesi sadece bir toprak meselesi değildir”

Müslümanların sahip oldukları güçlerinin farkında olmadığını söyleyen Zeybek, “Filistin, Gazze meselesi sadece bir toprak meselesi değildir. israil, sofralarımıza oturduğumuzda çocuklarımızın ağızlarına yemek götürmemize engel oluyor. Kızlarımıza, erkek çocuklarımıza uzattığımız lokmaları Gazze’de paramparça edilmiş çocukların resimleri gözlerimizin önüne geldiğinden dolayı götüremiyoruz. Psikolojimiz bozuldu. Hakları olmadığı halde psikolojimizi bozdular.” İfadelerini kullandı.

“israil’in bizden ne kadar korktuğunu bilmiyoruz”

Bugün Gazze’de bir koridorun açılması halinde sadece Türkiye’den milyonlarca kişinin kendini Müslüman kardeşine feda edeceğine dikkat çeken Zeybek, “Bizler Müslüman’ız. Yeryüzünün varisleriyiz ve bir vücudun azaları gibiyiz. Filistin’de bir çocuğun ayağına diken batarsa bizim kalbimize kurşun sıkılır. israil bunu çok iyi biliyor. Fakat biz kendimizi bilmiyoruz. Meydanları dolduruyoruz ve gerekli boykotları yapıyoruz fakat kendimize gelemiyoruz. Gücümüzü bilmiyoruz. israil’in bizden ne kadar korktuğunu bilmiyoruz. Düşman hanemize saldırmıştır. Mutfağımıza, yatak odamıza girmiş çocuklarımızı katlediyor. Hanımlarımızı kirletiyor, bedenlerimizi paramparça ediyor. Hala uyanmayacak mıyız? Bugün Gazze’de eğer bir koridor açılırsa sadece Türkiye’den milyonlarca insan feda olmak için gider. Bunu hepimiz biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Program, Rehber TV’de program sunuculuğu yapan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman’ın yaptığı Arapça ve Türkçe dua ile son buldu.

Filistinliler için dua seferberliği nöbeti bugün aynı meydanda devam edecek. (Hamza Adiyaman/Ali Adiyaman – İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir