• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
"Köylüler en temel hak ve hizmetlerden mahrum bırakılıyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Genç ilçesine bağlı Yazıkonak Köyü Örtülü Mezrası’nda en temel hizmetlerin başında gelen su ve elektriğin olmadığını dile getiren mezra sakinleri, su ihtiyaçlarını evlerinden 700 metre mesafede bulunan yerden karşılıyorlar.

Temizlik ve diğer işlerini eski usuller ile yapan mezra sakinleri, elektrik olmadığı için çamaşır makinesi, buzdolabı ve diğer elektrikli ev aletlerini kullanamıyorlar.

Birçok hizmetten yoksun olan Yazıkonak Köyü Örtülü Mezrası sakinleri yetkililerden bekledikleri hizmeti talep edince de ‘Ödenek yok yâda ‘size sıra gelmedi’ gerekçelerle ha bire temel ihtiyaçlar erteleniyor.

Türkiye'de susuz ve elektriksiz köy kalmadı diyen köylüler yetkililere, "Örtülü Köyü, bu ülkenin sınırları içerisinde değil mi? “ Şeklinde tepki göstererek, en temel hakları olan hizmetlere bir an evvel kavuşmayı beklediklerini söylediler.

Genç Kaymakamlığı ve İl Genel Meclis üyelerine durumun defaten bildirilmesine rağmen herhangi bir gelişme sağlanamadığını belirten mezra sakinlerinden Veli Kökel,  “Yetkililerin soruna bir an evvel çözüm bulmalarını istiyoruz.  Köy muhtarı ile birlikte 5 yıldan beri gitmedik kapı bırakmadık.” Diyerek mağduriyetlerini dile getirdi.

Kökel daha sonra, “Örtülü mezramız Genç ilçesine sadece 16 km mesafede ancak mezramızda ne su var nede elektrik. Su için yaptığımız müracaatların akabinde yetkililer bizlere ‘Ödenek yok’ ya da ‘Size sıra gelmedi’ deyip bizleri ha bire oyaladılar. Su ihtiyacımızı evlerimizden 700 metre mesafede bulunan yerden karşılıyoruz. Kendi imkânımız olsaydı suyumuzu kendimiz getirirdik ancak imkânımız yok. Elektrik için ise yaptığımız başvurularda, , yetkililer bizlere zorluk çıkartıyorlar. Yetkililerden sesimizi duymalarını ve devletin vatandaşına sunduğu en temel hak ve hizmetlerin başında gelen su ve elektriğin bir an evvel mezramıza ulaştırmasını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir