• DOLAR 32.58
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2440.432
  • ...
Bakan Eker: "Türkiye ve Ortadoğu'da zulme karşı duralım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker partisinin düzenlediği  iftar yemeğine  katıldı.

İftar yemeği programında kısa bir konuşma yapan Bakan Eker, Müslümanların Gazze’de yaşanan olaylar nedeniyle yüreğinin buruk olduğunu söyledi.

“Müslümanlar Filistin’de, Gazze’de vahşice katledilmekte”

Müslümanların Siyonist İsrail tarafından vahşice katledildiğini hatırlatan Bakan Eker, “Bu kutlu Ramazan ayında Müslümanların yüreği buruktur. Kan dökülmesinin haram olduğu bu ayda Müslümanlar, Filistin’de, Gazze’de vahşice katledilmekte. Katledilmekle kalmıyorlar şehit edilen Müslümanların cesetlerinin alınması için ilan edilen iki saatlik ateşkese bile tahammülleri yok. O ateşkesin sözünde bile durmuyorlar. Biz, hükümet olarak zalime karşı hep mazlumun yanında olduk. Haksıza karşı hep haklının yanında durduk. Zalime sen zalimsin diyebildik. Bugün de aynı tutumumuzu sürdürüyoruz.” dedi.

“Türkiye ve Ortadoğu’da zulme karşı duralım”

Zulme karşı durmanın gerekliliği üzerinde duran Bakan Eker, “Biz diyoruz ki barışı tesis edelim. Türkiye’nin içinde de Ortadoğu’da da zulme karşı duralım. Adaletli bir yönetimi tesis edelim. Vatandaşlarımız arasında birlik ve beraberliği tesis edelim. Sivilleşmeyi, insan haklarını tatbik etmek suretiyle refahı yaygınlaştıralım.”  şeklinde konuştu (Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir