• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Gazze için sabaha kadar dua nöbeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep’te Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturdukları platform, ikindi namazı çıkışında Siyonist İsrail`i lanetlemek,  Gazzeli kardeşlerinin yanında olduklarını haykırmak için Kırkayak parkında “Gazze İçin Seccadenle Nöbete!” eylemi düzenledi.

Etkinliğe sivil toplum kuruluşlarının üye ve gönüllüleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik Cuma Kaya’nın Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte Molla Muhammed Kılıç Hoca bir konuşma yaptı.

Molla Muhammed Kılıç Hoca, “Müslümanlar olarak suskun kalamayız. Hiç değilse dualarımızla Filistinli, Suriyeli, Arakanlı, Myanmarlı, Iraklı, Afganistanlı mazlum ve mustazaf kardeşlerimiz için dua edelim.” dedi.

Dualarımızın kesinlikle Allah (c.c ) tarafından kabul edildiğinin unutulmamasını gerektiğini belirten Kılıç, “Yahudi’yi tanımak lazım. BM aleyhinde onlarca karar alıyor. Fakat Yahudiler bu karaları hiç aldırmıyor. Gazze yanıyor dünya sesini çıkarmıyor. Herhangi bir İslam âlemi aleyhine karar çıksa ve İslam âlemi BM’yi dinlemese yer yerinden oynar. Yahudinin böyle şımarık olmasının elbette bir çok nedeni var. Bu gün Gazze bombalanıyorsa bebeler katlediliyorsa bunun tek sebebi ümmetin parçalanmışlığından kaynaklanıyor. Ümmetin çobansız olmasından kaynaklanıyor.”dedi

Gönüllü Kuruluşlar platformu dönem sözcüsü Sait İslam ise yaptığı konuşmada, İslam ümmeti olarak aradaki çekişmeleri bir yana bırakmalıyız. Terör devletine karşı ekonomik ve siyasal boykot uygulayarak mazlum Filistin halkına bütün gücümüzle destek olmalıyız. Terör devletinin döktüğü kanlarda boğulacağına ve Filistin halkının zafere ulaşacağına kesin olarak inanmaktayız." İfadelerini kullandı.

Program kılınan teravih namazından sabaha kadar devam etti. Etkinlik kılınan sabah namazı sonrası yapılan dua ile sona erdi.    (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir