• DOLAR 32.592
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2409.469
  • ...
Batman Müftülüğünden Suriyeli sığınmacılara iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman İl Müftülüğü,Suriye’ deki  iç çatışmalardan kaçarak Batman'a gelip barınan Suriyeli 360 sığınmacıya Sena Düğün Salonunda iftar yemeği verdi.,

Sena düğün salonunda verilen iftar yemeğine Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Bakır ile 360 Suriyeli sığınmacı, katıldı.

İftar yemeğinde İl Müftüsü Hasan Çağlar, Kürtçe ve Arapça bir konuşma yaptı.

Savaş ve iç çatışmalardan dolayı yurtlarından hicret eden Suriyeli Muhacirlere hitaben konuşan Çağlar, “Şüphesiz ki herkes kendi vatanında, kendi toprağı üzerinde, kendi yuvasında hür ve mutlu yaşamak ister. Bu, herkesin en tabii hakkıdır. Ancak maalesef tarihin her döneminde gerek doğal nedenler gerekse savaşlar, iç çatışmalar ve zalimlerin zulümlerinden dolayı sizler gibi insanlar yurtlarından hicret etmek mecburiyetinde kalmışlardır. Sizler “Muhacir” siniz ama bizler tam “Ensar” değiliz. Tam ensar değilsek de, halk, Valilik ve devlet olarak imkânlar ölçüsünde sizlere yardımcı olunmaya çalışıldıığını söyleyebiliriz.” dedi.

Çağlar son olarak, “Cenab-ı Allah’tan, zalimlerin mazlumlar üzerindeki zulmünü kaldırmasını, ülkenizde mevcut savaşı sona erdirerek, adil ve insani bir idare ikamesiyle sizleri yurdunuza huzur içinde döndürmesini niyaz ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Hasan Çağlar konuşmasından sonra iftara katılan Suriyelilerden  iki sığınmacı biri Kürtçe, diğeri Arapça olarak birer konuşma yaptı.

Sığınmacılar konuşmalarında, Batman halkına, Valilik ve Devlete şükranlarını ve iftar veren Batman İl Müftülüğüne teşekkürlerini dile getirdiler. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir