• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Gaziantep`ten siyonist israil`e Lanet Yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde israil’in Gazze’ye uyguladığı katliamı kınamak amaçlı kitlesel basın açıklaması düzenlendi.  İkindi namazı sonrası Yeşil Cami önünde toplanan grup, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle İsrail aleyhine sloganlar atarak, Kırkayak Parkı`na kadar yürüdü.

Burada Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına bir basın açıklaması yapan Sait İslam, israil`in organize terör devleti olduğunu söyleyerek, Filistin`e yönelik yapılan operasyonlar karşısında dünyanın sessiz kaldığını ifade etti.

İsrail`in, Filistin`e yaptığı operasyonları her Ramazan ayında tekrarlandığını belirten İslam, “Neredeyse her Ramazan ayında Filistin`e saldırmayı alışkanlık haline getiren işgal devleti, özellikle sabah namazında Gazze halkına saldırarak, bebek, çocuk, kadın ve yaşlı demeden öldürmektedir. Bu saldırılarda 300`ü aşkın kişi öldürülürken, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 2 bini aşkın insan yaralanmıştır.” dedi.

Açıklamasının devamında İslam, katliamlara karşı ABD, Fransa, Almanya gibi devletlerin sessiz kaldığını ifade ederek, “Terör devletine sadece batı ülkeleri değil, İslam ülkeleri de göz yumdukları için katliamın ortaklarıdırlar. İslam ümmeti olarak, bir araya gelerek terör devletine karşı ekonomik ve siyasi boykot uygulayarak Filistin devletine destek olmalıyız.” şeklinde konuştu.

 (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir