• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...
"Eğer bakamayacaksan, sulamayacaksan ağaç ekme"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Siirt Batman Çevre Yolu  Korike Kavşağı’nda basınla bir araya gelen Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, burada basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında, yaşanan sorunu aktarmak üzere Karayolları Bölge Müdürlüğünü defalarca aradıklarını söyleyen Kavuş, “Karayolları Bölge Müdürlüğü Diyarbakır’ı defalarca aradık. Bundan iki ay önce, yaz başlamadan önce aradık. Geçen sene de aynı bu sorunu yaşamıştık. Bu sorunun bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedik. Defalarca bunu kendilerine hatırlattık, tedbirlerin alınması noktasında ricada bulunduk.” dedi.

“Burası Kerbela çölünü anımsatacak derecede susuz”

Ağaçların kurumaya yüz tuttuğunu ifade eden Kavuş, “Ama ne yazık ki şuanda yazın en kavurucu günlerini yaşıyoruz. Hava sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu günleri yaşıyoruz. Hala bu ağaçlar kurumaya yüz tutmuş şekilde susuz bekliyor. Çimler kuruduğu için yakılarak bertaraf edilmeye çalışılmış, hala yangının izleri duruyor. Temizliği ve kalıntıları böyle yok etmeye çalışmışlar. Ağaçların etrafı her ne kadar deşilmişe de gerçekten Kerbela çölünü anımsatacak derecede susuz bir görüntü veriyor. Ağaçlardan da gördüğümüz kadarıyla büyük bir kesimi yanmış, kurumuş. Yani eğer bakamayacaksan, eğer sulamayacaksan bir ağacı ekmemelisin. Ekeceksen bir ağacı önce sulama sistemini kurman lazım, teknik alt yapısını hazırlaman lazım ondan sonra çimlendirme ve yeşillendirme lazım.” şeklinde konuştu.

“Bu manzarayı Batman’a yakıştırıyorlar mı?”

Açıklamasında Kavuş, “Diğer kentlere gittiğimiz zaman Urfa olsun, Antep olsun, Elazığ olsun, kısmen Diyarbakır olsun gittiğimizde yemyeşil bir girişle ağaçlarla karşılaşıyoruz. Çimlerin bakımlı olduğu, yeşil olduğu bir şehrin girişi ile aynası ile karşılaşıyoruz. Yani bu şehre buraya ilk kez gelen biri burayı gördüğü zaman buradan yoksul, bakımsız, geri kalmış bir kent algısıyla ayrılır. Yani gerçekten bu manzara bu kente yakışmıyor. Buradan bütün yetkililer geçiyor. En az haftada bir gün bu kentin bakanı, milletvekili, bu kentin belediye başkanları, bu kentin valisi geçiyor. Yani böyle bir manzarayı Batman’a yakıştırıyorlar mı soruyoruz?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Daha sonra Kavuş ve beraberindekiler ağaçlara su verdiler. Ardından “Su, Su, Su diye inledim duymadınız kurudum!”, “Kurutmalık ağaç diye mi ektiniz beni?”, “Nerede kaldı sizin ağaç sevginiz!”, “Kerbela çölünde değil, Batman’da bir ağaçtım ben!”, “Benden birkaç damla suyu esirgediniz ya aşk olsun size!”, “Beni görmezden geldiniz susuzluktan kurudum” yazılarının yazıldığı dövizleri ağaçlara astılar. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir