• DOLAR 32.511
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2495.407
  • ...
`Ramazan gecelerini kahvehanelerde geçirmeyelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Akçakale`de bulunan bazı kahvehanelerin ve oyun yerlerinin sahura kadar açık olduğuna ve bir çok insanın buralarda zaman öldürdüğüne dikkat çeken STK temsilcileri ve alimler, Ramazan gecelerini kahvehanelerde geçirip zamanı öldürmeme çağrısında bulundu.

Akçakale`de faaliyet yürüten derneklerden Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (YAR Der) Akçakale Şube Başkanı A.Hakim Dağbaşı, "Üzülerek şunu belirtmeliyim ki, oruç tuttukları halde iftardan sonra kahvehanelere gidip sahura kadar vakit öldüren gençlerimiz var. Gittikleri yerde okey denilen oyunla zamanlarını heba ediyorlar. Üstelik iddialı oyunlar oynuyorlar. Hatta kimisi Ramazan pidesi üzerine oyun oynuyor kazanansa kazandığı parayla sahurda oyuna son verip o parayla gidip aile halkına ekmek alıyor. Bu insanlar aynı zamanda gündüzlerini uyku ile geçiriyorlar. Biz onlara şu çağrıda bulunuyoruz; içerisinde bulunduğumuz bu mübarek ayda kahvehanelere, oyun yerlerine giden herkese özellikle gençlerimize sesleniyorum, bu tür yerleri terk etmek için Ramazan bir fırsattır. Özellikle Ramazanın son 10 gecesinde kadir gecesini idrak etmeliyiz. Tuttuğumuz oruçların kabul olması için son 10 günü gerekirse itikafta geçirmeli ve bu tür haram olan yerlerde zamanımızı öldürmemeliyiz." dedi.

Konuyla ilgili benzer değerlendirmelerde bulunan Fakirullah Camii İmamı Murat Geçvan Hoca ise, "Bizler Ramazan ayını son günlerini idrak ediyoruz Ramazanın ilki rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azad olmadır. bu Ramazanı bir kurtuluş ayı olarak düşünerek vakitlerimizi camilerde geçirmeliyiz. Ömür sermayemizi amellerle bereketlendirelim bu tür yerlerde zaman geçirmek ömür sermayemizi boşuna tüketmek demektir. İlçe halkımızdan bu tür yerlere gidenlere sesleniyorum, Ramazanın son 10 gününü en azından gelin camilerde geçirelim en azından teravih namazlarına iştirak edelim ki, Ramazanın sonu bizim için cehennemden azad olunma olsun." dedi.   (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir